MENÜ

Paha biçilemez

Abone Ol Google News

17 Kasım’da İsveç’e sahamızda 1-0 kaybedip Uluslar Ligi’nde küme düşen Milli Takım’dan EURO2020 Elemeleri’nde Fransa’yı yenip 3 maçta hiç gol yemeyen bir takıma dönüşmek. İşte bu büyük bir başarı hikayesi. Bu hikayenin oluşumunda en büyük paya sahip olan Şenol Güneş’e ülke olarak bir teşekkür borçluyuz. Güneş’in 11’inin dikkat çekici yönlerinden biri de tam7 oyuncumuzun 1994 ve sonrası doğmuş olması. Deschamps’ın 11’inde sadece Pavard ve Mbappe 25 yaş altındaydı. Yetiştiricilikte dünya markası olan Fransızlar’a karşı böylesi bir zafere imza atmanın keyfi paha biçilemez. Orta alanda Mahmut ve Dorukhan ile çok iyi baskı yaptık. Sezonun ikinci yarısını stoper olarak geçiren Mahmut orta sahada o kadar büyük oynadı ki, stoper geçirdiği günlerin acısını çıkardı. Kusursuz savunma ve akıcı hücumperformansı gösterdik. Dünyanın en formda forvetlerinden oluşan Fransa’yı kalemize getirmedik. Tek bir isabetli şut şansı vermedik. Bu da övünülecek bir detay olsa gerek.

Haberin Devamı

Gecenin sorusu

Dünyanın en iyi yetiştiricisini, yabancı sayısının 14 olduğu ortamda daha genç bir kadroyla yenebiliyorsak ‘Yabancı tartışmalarını’ rafa kaldırmanın vakti gelmedi mi?

Haberin Devamı

Maçın starı

Takım olarak mükemmel bir performans vardı sahada. Şenol Güneş’in rakip analizi kusursuzdu.

Maçın olayı

Dünyanın en formda forvetlerine sahip, son Dünya Şampiyonu Fransızlar’a 90 dakika boyunca tek bir isabetli şut şansı vermemiş olmamız.

Kısa mesaj

Milli Takım için doğru oyuncu modeli Cengiz’dir, Zeki’dir, Merih’tir. Milli maç oynanırken yeni saç modelini paylaşan Emre Mor değildir.

YORUM YAZ