MENÜ

Kâbustan uyanma vakti

Abone Ol Google News

Fenerbahçe geçen hafta Kasımpaşa’yı deplasmanda yenerek yoğun kaygıyla oynanmış maçları geride bıraktı. Bugünden itibaren rahat maç oynamak ve bu sezonu bir daha hatırlamamak üzere tarihin tozlu sayfalarına kaldırmak için Akhisar’ı Kadıköy’de mağlup etmeli. Ligin son 10 sezonuna bakıldığında küme düşme puan ortalaması 32,5, ligde son kalan 15. sıradaki takımların puan ortalaması ise 36,7. Fenerbahçe, Kasımpaşa galibiyetiyle puanını 37 yaptı ama matematiksel açıdan zayıf bir ihtimal olsa da hala kötü senaryo mevcut. Akhisar’ı Kadıköy’de yenmek Fenerbahçeli futbolculara 46 puanla sezonu bitirmenin önünü açacak. Büyük bir avantaj Valbuena’nın yükselen formu özellikle iç saha için büyük avantaj. Fenerbahçe, Akhisar’a karşı ‘top bende’ oyunu oynayacağı için Fransız yıldızın Kadıköy’ü coşturması yüksek ihtimal. Eljif Elmas’ın geçen hafta iyi oynarken çıkması, Harun’un gole sebep olan hatası gibi olumsuz detayların üzerini çizmek için de Kadıköy’deki bu maç güzel bir fırsat.

Haberin Devamı

Kim ön plana çıkar?

Haberin Devamı

Valbuena, top Fenerbahçe’nin ayağında olduğu sürece büyük bir lüks. Kadıköy’de Akhisar’a karşı takımın coşku kaynağı olma ihtimali yüksek.

Bu istatistiğe dikkat!

Süper Lig’de oynadığı son 11 maçta da gol yiyen Fenerbahçe, aynı sezon içinde en son Ekim 2012-Şubat 2013 arasında daha uzun bir seri yaşamıştı (13 maç).

YORUM YAZ