MENÜ

Maç ve ötesi

Abone Ol Google News

Süper Final’in de sonuna geldik. Bu geceki sonuçlar da şampiyonu belirleyebilir, tüm biletler şekillenir. Tıpkı diğer maçlarda olduğu gibi bu gece de keskin tahminlerden medyumlar bile kaçınır. Sadece öngörüler yapabiliriz. şüphesiz Trabzon’daki Trabzonspor-Fenerbahçe maçının, reytingi daha yüksek olacak. Geçelim Karadeniz’de maç ve ötesine dair son gelişmelere.

Haberin Devamı

Oyunu çevirme hamlesi yok

Bordo-Mavililer’in konsantrasyon ve moralinin üst düzeyde olacağı kesin. Morali Galatasaray maçı, konsantrasyonu ise ‘doğal şartlar’ sağlıyor. Her ne kadar gollerine ara vermiş olsa da Burak’ın Arena formu, sürekli oyunda kalışı ve kendine endeksli hücum planında etkinliği Trabzon’un avantajı. Bir de kağıda yazıldığında değil ama çimlere isteyerek bastığında fark yaratabilecekler var Trabzon’da. Colman ve Olcan bunun öncüleri. Savunmada ise merak konusu Giray’ın partnerinin formu. Egemen ile kariyerinin en iyi işlerini çıkaran Giray, bu sezon partner sorunu sebebiyle hayli geriledi. Mustafa ile tam ‘olmuşlardı’ ki, Mustafa sakatlandı, ekip bozuldu. Glowacki’nin maç eksiği çok. Güneş ya bu riske katlanacak ya da yine Celustka’dan stoper yapıp, Cech’i sola alacak. Şenol Güneş’in, dolayısıyla da takımın en büyük handikapı kulübenin zayıflığı. Volkan ve Halil gibi, oynasa da, sonradan girse de iş yapma becerisi yüksek 2 oyuncu yok. Skoru tutma adına değişiklik belki ama maçı çevirme hamlesi Henrique ile sınırlı olacak. Yani sahadaki 11’in kötü oynama lüksü bulunmuyor.

Haberin Devamı

Ya örnek olur ya da...

Maçın ötesine gelince... Trabzon şehri bir sınav daha verecek. Öğlen 2’de başlayacak sınav. Protesto için binlerce Trabzonlu sokağa çıkacak. Eğer tepkiler, kızgınlıklar, sıkıntılar doğru şekilde -o doğrunun ne olduğunu tarife sanırım gerek yok- seslendirilirse bir örnek olacak. Stat ve dışında yaşanacak aksi bir durum ise Trabzon’a ve Trabzonspor’a zararın, birilerinin kabadayılık tatmininin ötesine geçmeyecek. Maç kadar karşılaşmanın ötesinin de sonuçları Trabzonspor’un kazanç ya da kayıp hanesine yazılacaktır.

YORUM YAZ