MENÜ

Dream Team!

Abone Ol Google News

Galatasaray, yönetsel anlamda ne zaman sıkıntıya düşse Dream Team (rüya takım) gündeme gelir. Gönül ister ki; eski başkanlar, eski ikinci başkanlar, efsane yöneticiler, sözü emir sayılan duayenler toplanıp bir yönetim oluştursa ve Galatasaray’ı düze çıkarsa. Bu fikir Adnan Polat ve Dursun Özbek yönetimlerinin son zamanlarında akıllara geldi. Maalesef Mustafa Cengiz yönetimi henüz 9 aylık bile olmamasına rağmen Dream Team, Demokles’in Kılıcı kılığında belirdi bile.

Haberin Devamı

Kulübü lise kurdu

Bazıları anlamak istemese de, kabullenemese de, hasetinden bin parçaya ayrılsa da bu kulübün kökeni Türkiye’nin en eski eğitim kurumu (537. Yıl) olan Galatasaray Lisesi’dir. 113 yıldır yönetimlerde ağırlıkla bulunan lise mezunları bu kulübü Türkiye’nin en büyük kulübü haline getirmişlerdir. Müzesindeki kupa sayısı tüm rakiplerininkinden fazladır. Lokomotif spor dalı futbolda ise rakiplerinin rüyalarının bittiği yerde gerçeklerini hayata geçirmeyi başarmıştır. Çok ortada olan borç hikayesinde de asla rakiplerinden önde değildir. Bir sürü gevşek ağızlı, lisenin kulübe sunduğu demokratik ortamdan yararlanarak meşhur olmak adına Galatasaray’ın mali durumunu medyanın can simidi yapmışlardır. Rakiplerde yaşanan bu tür durumlar; üyelikten ihraç, tehdit hatta yaralama-kurşunlamaya kadar gitmektedir.

Haberin Devamı

Sporda başarının yanı sıra Galtasaray Lisesi’nden bir kulüp çıktığı gibi bir ilkokul bir de üniversite çıkmıştır. En büyük rakibinin kurmaya çalıştığı üniversite açılmadan kapanırken 26 yılda Galatasaray Üniversitesi Türkiye’nin en iyilerinden biri olmuştur.

Bugün cumhuriyetin 95’inci yılını coşkuyla kutluyoruz.

Galatasaray Lisesi verdiği şehitlerle ve o yıllarında yetiştirdiği kalifiye elemanlarla Cumhuriyetimiz’in de en sadık aşığı ve bekçisi olmuştur.

Camia ayağa kalktı, ibra yok!

Mevcut yönetim, içindeki liseliliğin ne olduğunu kavrayamamış, afarozu (liselilerin tabiriyle soyut yemeyi) hakeden liselilerle bir olup hınçlarını üye yapmadıkları 139 yeni mezundan çıkarmakla kendi ipini çekmiştir.

Bardağı taşıran son damlanın iriliğinin farkında değil Mustafa Cengiz ve arkadaşları. Belki hayallerinin ötesinde bir yerde buluverdi kendini ama mekanı terk etme şekli hayatının geri kalanında kendisiyle beraber dolaşacak. Mali genel kurula 4 ay kaldı. Sicil Kurulu Başkanı Selçuk Erdoğmuş, “Devrim yapacağım” hayallerini kurarken en büyük zararı yönetime verdi. Öyle köşeye sıkıştı ki Mustafa Cengiz, o 139 adayı üye yapsa da yapmasa da tüzüğü çiğnemiş olacak ve mart genel kurulunda ibra edilmeyecek. Sen mahallenin küçük çocuklarına tokat atarsan, zamanında seni bile kollayan ağabeyleri ve ablaları gelir ağzını burnunu kırar!

Galatasaray elden gidiyor!

Hiçbir zaman Dream Team’e bu kadar ihtiyaç olmamıştı. Lütfen artık 2 galibiyeti, 3 yenilgiyi, 2 karış arsayı, milyon dolarlık borcu, hatta paha biçilmez adayı bir kenara bırakalım. Cambaza bak devri bitti. Galatasaray gerçekten el değiştiriyor. Bu yönetimle içeri sızmalar başladı. On küsür yıldır kulübü siyasete bulaştırmamak için üyelikleri kabul edilmeyen 47 hakim ve savcı o 139 çocuğun hakları gasp edilerek açılan kontenjanla kulübe üye yapıldılar.

Haberin Devamı

Bundan önemlisi ise siyasete bulaşmanın kapısı açılmıştır Galatasaray’da. Ve bu yönetimin en büyük yanlışıdır siyaseti kendini korumak için kullanmak. Gerçek Galatasaraylılar sizi asla affetmeyecekler. Haberiniz olsun, liseli ya da lisesiz birçok üye size oy verdikleri için bin pişman.

Liseli ya da lisesiz eski başkanlar, ikinci başkanlar, camianın ileri gelenleri; egolarınızı bir kenara bırakıp sadece bir kereliğine bir araya gelin. Galatasaraylılar’ın en kutsal koltuğuna yakışmayanları göndermek değil ki problem. Yakışmayanların Galatasaray’ı yok etmek için Galatasaraylılığa yakışmayanı yapmalarına engel olmak bu kez görev.

Bu camia hiçbir zaman hükümetlerin kölesi olmamıştır.

Lütfen gereğini yapın sayın büyükler.

YORUM YAZ