MENÜ

Paranın esareti

Abone Ol Google News

Çok hoca tanıdık. Napolyon gibi PARA diye tutturan... Ama iki isim gibisine rast gelmedik. Bir numarada Terim. Ardından Güneş... Onlara yaklaşan yok gibi... Terim’in imparator yönünü fazla anlatmaya gerek yok. Herkes biliyor. Güneş öyle değil. Devletin, yerlilere lira üstünden ödemesine ilk karşı çıkan yine bu ikili oldu. Canlı yayında apaçık dile getirdiler. Sözde adaletsizlik olur diye de, kılıf buldular. Çünkü Euro üstünden ödeme alıyorlar. Ardından kurun 5.6 civarı sabitlenmesi kararı çıktı. Yine aynı isimler ilk karşı durdular.

Haberin Devamı

Başkanı bıktırdı

Bu gelişmeler su yüzüne çıkınca Güneş, her şeyi kenara koydu. UEFA’da en kritik maç öncesi Başkan’ı arayıp durdu. Tutturdu medya karşısına çıkalım diye. Orman’ın, “Şu maç geçsin hocam” isteğine rağmen sabredemedi. Takım ile alakalı bunca yayın karşısında Kral Çıplak’ı oynayan Güneş, söz konusu kendisi olunca bu yolu seçti. İmam, cemaat misali kampta olan takım da maç havasından çıktı. Beşiktaş’ın Genk karşısındaki bitik hali bunun acı özetiydi..

Haberin Devamı

Paragöz değilsin hocam!

Güneş sürekli para ile işim olmaz. Para konuşmam falan türünden açıklamalar yapıyor. Var hocam. Hem de bal gibi. İlk geldiğinde fazla yoktu. Ya da dile getirmedin. Şampiyonluk sonrası aldığın yıllık ücret nasıl katlandı. Helal hoş olsun. Ama çıkıp paragöz değilim demek ile olmuyor. Özellikle eski takım arkadaşlarınız, sizi yakından tanıyanlar bu konudaki yanınızı çok farklı anlatıyorlar.

Genk ne yaptı

Maçın ardından Belçika kulübünün medya sorumlusuna sorduk. Dün öğleden sonra hocanız neler yaptı. Şaşırdı. Söylemekten de çekinmedi. Basın toplantısı ve idman dışında, ekibi ile özel salona kapanıp, Beşiktaş’ın, grupta yaptığı iki maçı izledi. Ya siz ne yaptınız hocam. Sözde gündem ile takımın, tribünün koca camianın dengesini bozdunuz.

Güneş ve yönetime rağmen

Hocanın inatçılığı, yanlış kadro seçimi, kriz yönetememe beceriksizliği ortada. Başkan ve yönetim de, kendisine bu özgürlüğü verip başarısızlığa ortak oluyor. Olmasa geçen yıl bu takım ligi; 7-8 puan farkı ile şampiyon bitirirdi. Bu sezon rakiplerin döküldüğü dönemde ligde zirveye konar, Avrupa’da yüksek uçardı. Hala kaybedilmiş bir şey yok. Başkan artık yumruğunu masaya vuracak. Beşiktaş büyük camia, bir düşer ama bin de kalkmasını bilir. Yeter ki para ile yatıp kalkıldığı kadar, herkes işine odaklansın.

YORUM YAZ