MENÜ

Mandepsi!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Her iki teknik adam da mandepsiye gelmemek için ne lazımsa yapmış, öyle olunca da, geriye futbol lezzeti diye birşey kalmamıştı. Pozisyonsuz, tatsız, tuzsuz bir karşılaşma.

Burak çok durgun gözüktü mesela hucumda ama bu manzaranın en önemli sebebi Deumi’ydi bence. Çukulata renkli futbol sanatçısı, aynı zamanda da, alt yapısı mükemmel bir de savunma ustası. Pozisyonların orasında burasında değil, hep olması gereken yerindeydi.

Gol pozisyonuna pek rastlanmayan, çıtır futbol gösterileriyle süslü heyacanı olmayan, sonunun ne olacağı merakı hemen herkesi adeta çatlatan bir 90 dakikanın ilk yarısı 0-0 bitti. Bence Galatasaray’da serbest vuruşları kimin kullanacağı da, dikkatle belirlenmeli. Selçuk’un geçen sezon serbest vuruşlardan kazandırdığı bir sürü müsabaka var. Toplamda şampiyonluğa ne denli büyük katkı yaptığını hepimiz biliyoruz. Topu tribüne göndermek için yeterince Galatasaray futbolcusu bulunduğunu da biliyoruz. Uzun lafın kısası Selçuk kullanılmalı!

İkinci yarıda da benzer bir oyun anlayışı hakimdi sahaya. Galatasaray rakibin hızlı adamlarını kaçırmamaya gayret edip, Lomano Lua Lua nın hareket ve hareketlendirme yollarını kesmenin ve kendi kendine çalım atıp zevk yapmasını sağlayacak önlemleri almış. Başarlı da oldu. E ileride de her an oyunun skorunu değiştirebilecek değerde yıldızları var Sarı-Kırmızılılar’ın. Drogba ve Sneijder’in çok farklılık ve artı değerler kattığını, Galatasaray’ın hücum aksiyonlarını daha da çabuklaştırdığını düşünüyorum. Drogba golcü ötesi harikulade asistlerin de yapımcısı. Son derece kontrollu ve dengeli giden oyunun 52. dakikasında Drogba çok temiz bıraktı Sneijjder’in önüne. Hollandalı çok rahat, telaşsız aldı ve az sürüp topu arka direğe bıraktı: 0-1. Gol Galatasaray’ın risksiz, dikkatli ve doğru futbol anlayışı kalite belgesidir.

Galatasaray çok zor bir deplasmanı, 3 puanla aşmayı başarıp Şampiyonluğa doğru bir emin adım daha attı. Bu saatten sonra çoşkulu ve deli dolu, çılgınca futbol fiestaları değil, akılıcı ve kaliteli, elbette serinkanlı senfoni orkestrası kalitesi izlettirecektir Terim, Galatasaraylı futbolseverlere. Bu derli toplu ve kendinden emin gösterinin mandepsiden uzak, mutlu sonla noktalanan versiyonunu izledik Karabük’te.

YORUM YAZ