MENÜ

Telafisi Trabzon'da

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Zorlu bir engeli aşıp, yokuş aşağı gitme hayaliyle gittiğimiz Moskova’dan, zirvenin gerisine düşerek döndük. İnter gibi 2 sene öncesinin Şampiyonlar Ligi şampiyonunu deplasmanda devirdikten, Fransa şampiyonu Lille’e karşı 1-0 geriye düşüp puan çıkarttıktan sonra CSKA Moskova, adından olsa gerek, kolay bir rakip gözükmüştü Türk otoritelere. Çetin Altan’ın dediği gibi ‘Enseyi karartmamak lazım’. Çünkü tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi’ne katılan Trabzonspor, UEFA sıralamasında bonuslar dahil, alınan onca puana rağmen 99’uncu, zayıf(!) rakibimiz ise 20’nci sıradaydı. Trabzonspor kazanılan 4 puanın verdiği özgüvenle müsabakaya iyi başladı. Belki pozisyon yakalayamadı, ancak pozisyon da vermedi. İkili mücadelelerde ayakta kaldı. Adrian beklendiği gibi Trabzonspor’un en etkili adamıydı, ancak forvet hattında ona ayak uyduran olmadı, bütün iyi niyetine rağmen yavaş kaldı. Kanat beklerimiz vasatı hiç aşamadı. Zokora ile birlikte görev yapan Colman kimi zaman harikalar yarattı, kimi zamansa, rakip kontratakları başlatan adamdı.
Çağdaş bir yaklaşımla defansı orta sahaya yakın kurmamız bireysel hatalar sonrası bize pahalıya patladı. Lille deplasmanında 2 gol yapan Fildişili yıldız Doumbia pozisyon yakalarken hiç zorlanmadı.
Tekrar söylemek isterim ki, ‘enseyi karartmamak lazım’.
Rövanşta Burak da oynayacak. Avni Aker’in yakıcı atmosferi, daha önceki 3 maçtan çıkartılan dersler ve ofsayta düşmeme konusunda gösterilecek özen Trabzonspor’u 3 puana taşıyacaktır.

YORUM YAZ