MENÜ

Kokoskov'la olmayacak

Abone Ol Google News

Kokoskov iyi bir coach. Yetenekli, donanımlı, bilgili, NBA'de kendini ispat etmiş, Slovenya Milli Takımı'nı Avrupa Şampiyonluğu'na taşımış biri...

Haberin Devamı

Ama, Fenerbahçe Beko ve Euroleague için doğru bir isim mi, orası tartışılırdı?

Sezon başında takımın başına geldiğinde ilk defa Euroleague'de bir takım çalıştırmasının sorun olabileceğinden bahsetmiştim.

Kokoskov NBA tarzı bir antrenör. Oyuncularla ilişkisi insancıl, onları rahatlık alanı sunan, sıkmayan, bağırıp çağırmayan, küfür etmeyen, ne istediğini sakince söyleyen, humanist bir antrenör.

Ama Avrupa'da ve Türkiye'de işler böyle yürümüyor.

Oyuncuları ne kadar rahat bırakırsan, o kadar suistimale uğrarsın.

Zaten Euroleague ve Avrupa tecrüben yok. 20 yıldır ABD'desin, kendi tarzını burada uygulamaya çalışırsan Alba Berlin gibi ligin en kötü takımlarından birinden 30 fark yersin.

Kokoskov'la başarı gelmeyeceği belli gibi.

Ama şöyle bir şey de var....

Obradoviç'in yokluğunda, Gherardini de işleri berbat etti. Tamam bütçe küçüldü ama yine ortada 12-13 milyon Euroluk bir para var. De Colo ile Vesely bütçenin büyük bir bölümünü alıyor ama, kalan para da çar çur edildi.

Haberin Devamı

Litvanya'dan ilk defa çıkan Ulanovas'ın, yine ilk kez Almanya dışına çıkan Barthel'in kendi konfor alanlarını bulmasını beklemek hayalperestlikti. Keza Kızıl Yıldız'daki performansı tamamen soru işareti olan Brown'a, Ulanovas ve Barthel gibi 1 milyon Euro'ya yakın kontrat vermek, paranın geri kalanını ilk kez Euroleague oynayacak olan Hamilton, Eddie ve Pierre'e harcamak, tamamen bir çılgınlıktı.

'Ya tutarsa' mantığı ile hareket edildi, tutmadı...

Fenerbahçe'nin tüm yeni transferleri dümdüz oyuncular. Takımın kazanması için, De Colo, Brown, Vesely standart istatistiklerini yakalayacak, Pierre ve Ulanovas tek özellikleri olan sırtı dönük oyunlardan 8-10 sayı üretecek, Eddie tek özelliği olan durarak üçlük pozisyonundan yüzde 50'ye yakın bir yüzde ile 10-12 sayı atacak, Westerman, Melih, Bobby ceza şutların sokacak vs...

Yani tüm oyuncular üzerlerine biçili rollerini yerine getirirse Fenerbahçe maç kazanabilir. 2 ya da üçü aksadığı taktirde, bir B planı yok Kokoskov ve Gherardini'nin.. Olamaz da. Öyle bir oyuncu yapısı yok takımın.

Sonuçta Alba Berlin gibi skandal sayılabilecek yenilgiler de, böyle sırasıyla gelir....

YORUM YAZ