MENÜ

Beşiktaş, Solomon ve Telekom

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Beşiktaş’ta ne zaman işler yolunda gitse, yönetim bir yolunu bulup teker çomak sokuyor. İki yıl önce Ergin Ataman döneminde kurulan müthiş kadronun başarısız olmasında en büyük etkenlerden biri, paraların zamanında ödenmemesiydi. Geçen sezonun başında da Mario Austin, Jovo Stonajoviç, Marcus Faison gibi üst düzey oyuncular daha yolun başında koşar adım uzaklaşmıştı kulüpten parasızlık nedeniyle. Bu yıl da daha mutevazı bir bütçe ile çok iyi bir kadro kurdu Siyah-Beyazlılar. Coach Burak Bıyıktay, yerli ve yabancı transferinde isabetli kararlar verdi. Zirveyi zorlayacak, Avrupa’da da iş yapabilecek bir kadro üç üç yapıp liderliğe kuruldu ama yine maddi kriz boy göstermiş. Chatman idmana çıkmıyormuş, diğerleri de isyan bayrağını çekmek üzereymiş. Bana göre son yılların en renkli ve başarılı olma ihtimali bulunan bu takıma yazık etmeyin. Madem paralar ödenmeyecek, daha sezon başında böyle bir kadro kurmayın da milletin hevesini kursağında bırakmayın.

Solomon’suz Fener
Bir çok defa dile getirdim. Fenerbahçe’nin bu oyunculardan kurulu olan kısa rotasyonu ile pozitif basketbol oynama ihtimalinin olmadığını söylemiştim. Kaç maç geçti, daha hücumda üç tane pas yapıldığını göremedim. Ama Banvit karşısında, Solomon olmayınca Kanarya ilk kez derli toplu gözüktü. İyi oynamadılar ama en azından ‘basketbol’ oynadılar. Solomon Avrupa’nın sayılı oyun kurucularından biri. Ama NBA’den geldiğinden bu yana faydasından çok zararı oldu. Affedilmezse, gidişi Kambala’nın dopingli çıkmasıyla özdeşleşebilir. O zamanlar da ısrarla Kambala’nın hem hücum, hem de savunmada takım düzenine büyük zararlar verdiğini ifade ediyordum. O gitti, Oğuz-Semih savunmayı ayağa kaldırdı, hücumda da top paylaşımı sağlandı.

Telekom kendine geliyor
İlk hafta Antalya’ya mağlup olan Telekom, son şampiyon Efes’i devirip haftanın galibiyetine imza attı. Coach Murat Özyer, “Daha zaman lazım” diyor. Katılıyorum. Bir Efes galibiyeti, fazla birşey ifade etmez. Kadroda çok önemli isimler var. Tutku da katıldıktan sonra, takımın çehresi değişebilir. Kendileri için söylenecek en olumlu şey, geri düşmelerine rağmen ısrarcı ve inatçı olmaları, sonuna kadar mücadele etmeleri oldu. Devamını bekliyoruz.

YORUM YAZ