MENÜ

Aslan 5 dakikada bitti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray çok sorunlu çıktı maça aslında. Ziziç gitmiş, yerine oyuncu transfer edilmemişti. Milojeviç sakattı, Atkins hastalandı, tüm bunların üstüne takımın tek oyun kurucusu Cüneyt de sakatlanınca, Aslan’ın eli ayağı bağlanmıştı.
Rakip bu sene büyük yatırım yapan İtalya’nın basketbol geleneği en eski olan takımı Virtus Bologna’ydı. NBA’in ünlü yıldızı Earl Boykins’e milyon dolarlar verip İtalya’ya getiren Bologna, son yılların en güçlü kadrosunu kurmuştu.
Onlar da İstanbul’a gelmeden Jamie Arnold’u göndermiş, takımın en skoreri Langford’u da sakat olduğu için İtalya’da bırakmıştı.

Savunmalar unutuldu
Maç da her iki takım açısından savunma anlamında sıkıntılı başladı. Dar kadrolarla mücadele edildiği için erken faul problemine girmemek için savunmalar hiç sertleşmedi. Galatasaray, başta Guroviç ve Hüseyin olmak üzere sayıya çok kolay giderken, aynı başarıyı savunmada gösteremedi. Righetti ve Kopponen’in üçlükleriyle çeyrek 30-27 sona ererken, basket yağmuru 2. periyotta da devam etti. Murat Kaya’nın son saniye üçlüğü de ilk yarının skorunu belirledi: 55-50.
İkinci yarının hemen başında Galatasaray farkı 8’e çıkardıktan sonra, oyun kurucusuz oynamanın ve dar bir rotasyonla mücadele etmenin acısı çıkmaya başladı.
Bologna, yorulan ve hücumda organize olamayan Galatasaray karşısında, 5 dakikada tam 20-0’lık bir seri yakaladı. Göz açıp kapayıncaya kadar olanlar olmuştu. Boykins, her seferinde rakibini geçip savunmayı delerken, bu bölümde özellikle Ford’u ‘sayı kralı’ yaptı.
Seri bir ara 25-2 oldu, maçın geri kalanı tamamen dakikaları tüketmek için oynandı.

Avrupa hesapta yok mu?
Ziziç’ten sonra transfer yapmakta geç kalan Galatasaray, hala ne bekliyor anlaşılır gibi değil. Eğer transfer dünkü maça yetişmeyecekse, demek ki Galatasaray yönetiminin Avrupa hedefi yok bu sene. Madem öyle, neden Türkiye Ligi’nde 12’de 10 yapan Murat Özyer gönderildi? Biz Avrupa’daki başarısızlığa yormuştuk bu ayrılığı oysa... Gündemde olan Adeleke Alba Berlin’e, Gaines de Maccabi Tel Aviv’e gitti. Biraz daha beklenirse, bu kadroyla Galatasaray’ın gruptan çıkması imkansız hale gelebilir.

YORUM YAZ