MENÜ

Yıldız değil görev adamı şart!

Abone Ol Google News

Günümüz şartlarında kağıt üzerinde eksikleri tespit etmek kolay ancak bu eksikleri giderecek transferleri yapmak ise çok zor. Örneğin Beşiktaş’ın eksikleri doğrultusunda Mirin’den daha iyi bir stoper tercihi olabilecek Tosiç ya da sol bek pozisyonu için koca bir sezon Caner’le olmayacağına göre Umut Meraş hamleleri doğru tercihler. Fakat bu oyuncular yıldız statüsünde olmamalarına rağmen Beşiktaş’ın ekonomisi ne kadar transfere müsait edecek, işte bu konu sıkıntılı.

Haberin Devamı

Bekler, özenle seçilmeli

Sağ bek, sol bek ve stoper öncelikli olması gereken transferlerin yönetim için avantajı bu bölgeler için yıldız oyuncu transferlerine gerek olmaması. Yani Caner’den veya Gökhan’dan iyisini bulmak değil, olmadıklarında sırıtmayacak oyuncular alınmalı. Abdullah Avcı için ise problem burada başlayabilir. Topa hakim olmayı seven bir takım için seçilecek beklerin topla ilişkilerinin iyi olması şart.

Necip’in görev bölgesi...

Geriden oyun başlatırken kaleciden dahi oyunu doğru başlatmasını isteyen Abdullah Avcı’nın geçtiğimiz sezon olduğu gibi Medel, Necip gibi oyuncuları beklere atacağını zannetmiyorum. Bu oyuncular ne özellik olarak ne de kafa olarak bu pozisyonlarda oynarken takıma katkı yapamadılar. Bu yüzden yönetimin ince eleyip sık dokuyarak para harcadığı bir dönemde Abdullah Avcı’nın işini kolaylaştırmak adına yapacağı en önemli hamleler savunma beklerine olmalı. Yıldız değilse de en azından kalitesi de düşük olmamalı.

Haberin Devamı

Avcı'nın planı Medel'e bağlı!

Diğer taraftan hücum bölgesi durumu netleşmese de dedikodulara bakılırsa Quaresma’sız olacak ise Güven, Lens ve Oğuzhan gibi oyuncuların üzerinde daha fazla ısrar etmek, geçen sezonun yükünü çekmiş Burak Yılmaz ve Ljajic gibi oyuncuların yükünü azaltmak adına önemli. Abdullah Avcı’nın Emre Belözoğlu örneğinde olduğu gibi Atiba’yı doğru rotasyonlarla kullanabilmesi Medel’in de orta sahanın göbeğinde yüksek performans sergilemesine bağlı. Dorukhan’ın çıkışı, Atiba, Medel, Oğuzhan ve Ljajic’in varlığı ile yeni sezonda Abdullah Avcı’nın hiç problem yaşamayacağı tek bölge orta saha gibi duruyor.

YORUM YAZ