MENÜ

Transfer ve yanlış teşhis

Abone Ol Google News

Beşiktaş, elindeki oyuncuların kalitesine, kariyerlerine ve Şenol Güneş’in varlığına rağmen şu an için Türkiye’de beklentileri en fazla boşa çıkaran takım. Son olarak Sayın Fikret Orman da transfer döneminde gerekeni yapacaklarını belirterek yönetim olarak hamlesinin ne olduğunu belirtti. Ancak bana göre problemi transfer yaparak çözeceğini düşünüyorsa teşhisi yanlış demektir. Öncelikle futbolda elinizdeki yüksek potansiyelli bir kadrodan düşük performans alıyorsanız ilk sebebi ekonomiktir. Yani parasını zamanında alamayan oyuncuları maçlara konsantre etmek zordur. Ortam böyle ise transfer konuşmak için ilk yarının bitmesine daha 6 hafta varken konuşmak ise yanlıştır.

Haberin Devamı

Beşiktaş’a zarar verir!

Kadrodaki oyuncuların (ki hepsi görmüş geçirmiş, kariyerli oyuncular) para problemi yaşanırken yeni oyuncu transferi konuşan yöneticileri gördüğünde artık ortada karşılıklı güven ve saygı kalmayabilir. Örneğin Vagner Love sezonun ilk yarısını 10 gol atarak tamamlarsa yine de santrfor mu alacaksınız ? İlk yarının sonunda lig ve Avrupa’daki konumunuzu görmeden yapacağınız transferleri konuşmak bugün itibarı ile sadece Beşiktaş’a zarar verir. Beşiktaş’ın şu an için yapması gereken şey elindeki oyuncuları performans anlamında geri döndürebilmektir.

Haberin Devamı

Aksi takdirde...

Kadrosuna baktığında her pozisyonun en az kaliteli 2 oyuncusu varken, “Bunlarla olmadı yenilerine bakalım” yaklaşımı zaten ekonomisi kötü olan Beşiktaş hatta ülkemizdeki hiçbir kulüp için doğru değil. Meseleyi düzeltmek transferden değil oyuncuların ödeme planlarını düzenleyebilmek ve bu düzenden şaşmamaktan geçiyor. Ancak o zaman oyunculardan işler kötü gittiğinde hesap sorabilirsiniz. Aksi taktirde yabancı oyuncunun bu kadar bol olduğu bir kadro varken kimseden “Burada imzalar kalplere atılır” söylemine göre hareket etmesini beklemeyin.

Fikret Orman ne demişti?

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, önceki gün Nevzat Demir Tesisleri’nde basın mensuplarına açıklamada bulunmuştu. Orman, “Beşiktaşlılar endişe etmesin, bu sene şampiyon olacağımıza inanıyorum. Devre arasında eksik bölgelere takviyeler yapacağız. Her devre arasında hamleler yaptık, bu senede eksiğimiz varsa gerekeni yapacağız” ifadelerini kullanmıştı.

YORUM YAZ