MENÜ

2019 da sıkıntılı

Abone Ol Google News

Ligin ilk yarısını 29 puanla 7. sırada bitiren Trabzonspor, Avrupa şansının devamının bağlı olduğu kupada Konyaspor’a elenince 2018 yılına büyük bir hayal kırıklığıyla başladı. 9 yöneticisi istifa ederek ciddi yönetim krizi yaşanmış ve başkan Muharrem Usta ile kalan ekibi o dönemde ‘yoğun istifa’ taleplerine karşın direndi. Devre arasında Sosa’nın bonservisini alarak, Novak’ı transfer edip, Rıza Çalımbay ile yoluna devam etti. 2. yarıda Yusuf ve Abdulkadir gibi gençlerin kendilerine verilen şansı üst düzey kullanmaları ve takımın genel durumu vasatın üzerinde olsa da Avrupa Kupaları’na katılma için gerekli olan ilk dört sırada yer alma koşulunu yerine getirmek giderek zorlaştı.

Haberin Devamı

Usta gitti Ağaoğlu geldi

Muharrem Usta camiadaki tepkilerin artması üzerine Mart ayında Olağanüstü Genel Kurul kararı aldı. Usta, Haziran’da tekrar aday olmadı ve Ahmet Ağaoğlu, başkan seçildi. Bu sırada lig sona erdi ve Trabzonspor ligi 51 puanla beşinci bitirdi. Ağaoğlu ve ekibi, transfer konusunda gelmesi muhtemel yasağı önleme adına olağanüstü çaba gösterip, zor koşullarda büyük miktarlardaki futbolcu ödemelerini gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Malatya bozgunu...

Transfer sezonunda Hosseini, Toure, Zeki, Amiri, Anthony ve Ekuban renklere katıldı. Hocalığa Ünal Karaman getirildi. Umutla başlayan yeni sezonda ilk hafta alınan Başakşehir yenilgisi, Sivas ve Galatasaray galibiyetleriyle unutturulsa da, Göztepe ve Alanya yenilgileriyle Erzurum, Antalya ve Bursa beraberlikleri, Ağaoğlu’dan çok Karaman’ın durumunu tartışılır hale getirdi. Tam da bu sırada Malatyaspor bozgunu geldi.

Radikal kararla ters köşe!

Hezimete karşın yönetim Karaman’ın arkasında durdu ve Burak’la Onur’u kadro dışı bırakarak yeni bir şok etkisi yarattı. Üstelik bir Fenerbahçe maçı öncesiydi ve Esteban sorunlu, stoper sıkıntısı da vardı. Karaman, kale için Uğurcan, stoper için de Hüseyin tercihini yaptı, iki gencin deneyimsizlikleri ‘acaba!’ sorusunu sordurttu. İkisi de bu maçtan yüzlerinin akıyla çıkınca hem Karaman hem de yönetim rahat nefes aldı. Onur ve Burak sonrası planlandığından da iyi gitti. 5 maçta 4 galibiyet, uzatmalarda elden kaçırılan Beşiktaş’a karşı da bir beraberlik.

Şampiyonluk şansı var

Ağaoğlu’nun her zor ve radikal kararının başrolünde yer alarak bugünkü oluşuma büyük katkı veren Asbaşkanı Hayrettin Hacısalihoğlu’nun yokluğunda bir önemli eksikle yeniden başkan seçilmesi sonrasına denk gelen başarılı saha sonuçları, 2. yarı için beklentileri artırdı. Trabzonspor kupada yoluna devam ediyor. Ligde 2. ve liderin 6 puan gerisinde de olsa şampiyonluk şansı kendisini takip eden 5 takım kadar var. Dolayısıyla çok zorlu bir yarışın geçeceği ikinci yarı kendisini bekliyor.

Stoper ve ön libero...

Onazi’nin sakatlığı nedeniyle ön liberoda önemli bir boşluk doğdu. Stoper mevkiinde hem sıkıntı var hem de Hosseini, Amiri ile birlikte Asya Kupası’na gidecek ve büyük olasılıkla en az 2 kupa, 3 lig maçında forma giyemeyecek. Beklenti, kadroya en azından bir ön libero ve bir stoper katılması yönünde. Ancak kulübün ekonomik yapısı da ortada! Futbolcuların geciken ödemeleri, bekleyen diğer alacaklıların yanı sıra ekonomik tablonun Finansal Fair-Play ölçüleriyle çelişen durumu transfere ne düzeyde izin verecek bilemiyoruz.

Haberin Devamı

Haziran’a kadar sıkıntılı

Bildiğimiz bir gerçek var ki o da şu: 2019, en azından Haziran’a kadar Trabzonspor, dolayısıyla da Ahmet Ağaoğlu ve Ünal Karaman ile ekipleri için çok zor geçecek.

YORUM YAZ