MENÜ

Y. Malatya'da olaylı maç sonrası açıklama

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, geçen hafta Yeni Malatyaspor ile Bugsaş Spor maçı sonrası yönetimle taraftar arasında çıkan gerginlikle ilgili olarak, "Futbolda ve sporda şiddeti her zaman kınıyoruz" dedi.

Y. Malatya'da olaylı maç sonrası açıklama

Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bugsaş Spor maçı sonrası yaşanan gerginliğin kendilerini üzdüğünü belirterek, yaşanan olayların kimseye faydası olmadığını belirtti.

Haberin Devamı

Bu tarz olaylara kimsenin alet olmamasını ve hoşgörüyle bakmamasını isteyen Çakır, şunları kaydetti:
"Yeni Malatyaspor, yeni kurulan ve oluşan bir takım. Takımımızın gelecekte çok iyi işler yapacağına yürekten inanıyoruz. Net bir şekilde söyleyebilirim ki, takımda şu an için bir sıkıntı yok. Geçen hafta Bugsaş Spor maçından sonra yaşanılan gerginlik bizi üzdü. Şimdi bunları konuşmak yerine takımımızı geleceğe daha iyi nasıl taşırız, bunu konuşuyor olmamız lazım? Futbolda ve spor da şiddeti her zaman kınıyoruz. Bunlara hiç kimsenin alet olmamasını ve hoşgörüyle bakmamalarını istiyoruz."

Yaşanılan gerginliğin geçmişte kaldığını ve detayına inmenin kimseye faydası olmayacağını dile getiren Çakır, "Gerginlik o gün orada yaşanmış ve bitmiştir. Bunu tartışmak adeta olaya ateşle gitmek gibi olur. Böyle olaylar bir çok maçta da yaşanabiliyor. Önemli olan tekrarlarının yaşanmaması" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni Malatyaspor’un geçen hafta sahasında Bugsaş Spor’a yenilmesinden sonra bazı taraftarlar yönetimin istifa etmesi yönünde sloganlar atmış, başkan Mehmet Emin Katipoğlu ile slogan atan taraftarlar arasında gerginlik yaşanmıştı.

AA

YORUM YAZ