MENÜ

Filenin Sultanları, Porto Riko'ya acımadı: 3-0 | (Türkiye - Porto Riko Maç özeti! )

2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nin grup aşamasında A Milli Kadın Volebol Takımı, Japonya'nın Tokyo kentinde Porto Riko ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları harika bir başlangıç yaparak sahadan 3-0 galip ayrıldı.

Filenin Sultanları kaldığı yerden devam ediyor. A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nin grup aşaması ilk maçında Porto Riko ile oynadı. Son Dünya ve Avrupa Şampiyonu takımımız Porto Riko'ya karşı sahadan 3-0 galip ayrıldı. A Milli Voleybol takım bu galibiyetle üst üste 16. maçını kazandı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE-PORTO RİKO: 3-0
SALON: Yoyogi National
HAKEMLER: Stefano Cesare (İtalya),Sung Hae-Yoeun (Güney Kore)
TÜRKİYE: İlkin, Eda, Elif, Ebrar, Zehra,Vargas, Simge (L) (Ayça)
PORTO RİKO: W.Rivera, E.Rivera, Rojas, Abercrombie, Victoria, Ortiz, Venegas (L) (Fuentes, Cabrera, Hernandez, P.Rivera)
SETLER:
1.Set: 25-19
2.Set: 25-16
3.Set: 25-14

Üst üste 16'ncı galibiyetini alan ve 'rüya takım' haline gelen Filenin Sultanları'nda Ebrar Karakurt en iyi smaçör, Zehra Güneş en iyi orta oyuncu, Cansu Özbay en iyi pasör, Vargas en iyi pasör çaprazı, Gizem Örge ise Avrupa Şampiyonası'nın en iyi liberosu olarak seçilmişti.

ORTA OYUNCULARDAN 17 SAYI, TAKIM HALİNDE 9 BLOK, EBRAR'DAN 6 ACE

B Grubu'nda mücadele eden dünya 1 numarası Filenin Sultanları, ilk maçında Porto Riko'yu 3-0 (25-19, 25-16, 25-14) mağlup ederken takım halinde toplam 9 blok yapıldı. Zehra Güneş 4 blok ile maça damga vurdu. Ebrar Karakurt 2, Vargas, İlkin Aydın ve Elif Şahin birer blok ile destek verdi. Öte yandan orta oyuncularımız Zehra Güneş 9 sayı kaydederken kaptan Eda Erdem 8 sayı ile katkı yaptı. Ebrar Karakurt 16 sayıyla takımımızın en skorer ismi olurken, Melissa Vargas'tan da 15 sayı geldi. Ebrar ayrıca maçın 2'nci setinde 6 ace birden yaparak ay-yıldızlı ekibin maçı domine etmesinde etkili oldu.

Haberin Devamı

Türkiye - Bulgaristan maçı saat kaçta, hangi kanalda?
A Milli Kadın Voleybol Takımımız, elemelerdeki ikinci maçında 17 Eylül Pazar günü saat 07.00'de Bulgaristan ile karşılaşacak. Müsabaka, TRT Spor'dan canlı yayınlanacak. Millilerimiz, elemelerde ev sahibi Japonya’nın yanı sıra Porto Riko, Bulgaristan, Peru, Arjantin, Brezilya ve Belçika ile mücadele ediyor.

B GRUBU FİKSTÜRÜ
A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın yer aldığı B Grubu'nda tüm maçların ardından ilk 2 sırada yer alan takımlar, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etme hakkı kazanacak. Filenin Sultanları, B Grubu'nda ev sahibi Japonya'nın yanı sıra Bulgaristan, Peru, Arjantin, Brezilya ve Belçika ile karşı karşıya gelecek. Grubun ilk maçında Filenin Sultanları Porto Riko'yu 3-0 yenerek başladı.

Haberin Devamı

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın grup aşamasındaki maç programı şu şekilde:

16 Eylül Cumartesi
07.00 | Türkiye - Porto Riko: 3-0

17 Eylül Pazar
07.00 | Türkiye - Bulgaristan

19 Eylül Salı
07.00 | Türkiye - Peru

Filenin Sultanları, Porto Rikoya acımadı: 3-0 | (Türkiye - Porto Riko Maç özeti )

20 Eylül Çarşamba
07.00 | Türkiye - Arjantin

22 Eylül Cuma
10.00 | Türkiye - Brezilya

23 Eylül Cumartesi
13.30 | Türkiye - Japonya

24 Eylül Pazar
10.00 | Türkiye - Belçika

Filenin Sultanları, Porto Rikoya acımadı: 3-0 | (Türkiye - Porto Riko Maç özeti )

YORUM YAZ