MENÜ

Sonu kürsü olsun!

Olimpiyat elemeleri ve Avrupa Şampiyonası’nda boy gösterecek A Milli Kadın Takımımız, bu sezonki ilk büyük sınavı Milletler Ligi’nde, tarihte 4. kürsü başarısı için yoluna devam ediyor. Milletler Ligi’nde 3 etap sonunda çeyrek finale Polonya ve ev sahibi ABD’nin ardından 12 maçta 9 galibiyet alarak 3. sıradan giren Filenin Sultanları, 13 Haziran’da İtalya’yla karşılaşacak.

Sonu kürsü olsun!

Eylül ayında Olimpiyat elemeleri ve ağustos ayında da Avrupa Şampiyonası’nda boy gösterecek A Milli Kadın Voleybol Takımımız, yeni antrenör Daniele Santarelli’yle ilk kritik sınavı Milletler Ligi’nde (VNL) kürsü yolunda ilerliyor. Antalya’daki 1. etap, Hong Kong’daki (Çin) 2. etap ve son olarak da Bangkonk’taki (Tayland) 3. etap sonunda 12 maçta 9 galibiyet ve 29 puana ulaşan Filenin Sultanları 3. sıradan çeyrek final biletini kaptı. 16 takımın mücadele ettiği Milletler Ligi’nde Ay-Yıldızlı ekibimiz, lider Polonya, ev sahibi ABD, Brezilya, Çin, İtalya, Japonya ve Almanya’yla birlikte ilk 8’de yer aldı. Bu süreçte Filenin Sultanları, sadece ABD, Polonya ve kapanış etabında da Japonya kaybetti.

Haberin Devamı

Eksik İtalya’yı 1. etapta yenmiştik

Milletler Ligi’nde şimdi final etabı zamanı... ABD’nin Arlington şehrinin ev sahipliği yapacağı final etabında, A Milli Kadın Voleybol Takımımız’ın çeyrek finaldeki rakibi İtalya olacak. Ay-Yıldızlılar, 1. etapta eksik kadrolu İtalya’yla karşılaşmış ve rakibi set vermeden yenmeyi başarmıştı. Coach değişimi bir tarafa, Fenerbahçe’den tanıdığımız Vargas’ın kadroya katıldığı 2023 sezonu Milli Takımı’nı görmek açısından da Milletler Ligi iyi bir başlangıç oldu. Başarılı pasör çaprazı her ne kadar 3. etaptaki kadroda yer almasa da önceki maçlarda gösterdiği performans takıma büyük katkı sağlayacağını göstergesi oldu. Filenin Sultanları, Milletler Ligi’nde tarihte 4. kez kürsü başarısı yakalamak adına mücadele edecek. Çeyrek finalde eğer İtalya engeli aşılırsa Türkiye yarı finalde ABD-Japonya maçının galibiyle karşılaşacak

YORUM YAZ