MENÜ

Sıla Çalışkan'dan Fenerbahçe itirafı! Kariyerine yön veren olayı anlattı

Nilüfer Belediyespor takımında forma giyen 26 yaşındaki başarılı oyuncu Sıla Çalışkan hem kariyerine ilişkin hem de hedeflerine yönelik olarak önemli açıklamalarda bulundu.

Sıla Çalışkan'dan Fenerbahçe itirafı! Kariyerine yön veren olayı anlattı

Misli.com Sultanlar Ligi'nde mücadele eden Nilüfer Belediyespor takımında forma giyen 26 yaşındaki başarılı oyuncu Sıla Çalışkan kariyerine dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Kariyerine ilişkin olarak nasıl voleybola başladığını ifade eden Çalışkan, Fitagain Dergisi'ne verdiği röprotajda Fenerbahçe basketbol takımında denemelere katıldığını da itiraf etti.

İşte Sıla Çalışkan'ın röportajından yansıyanlar şu şekilde...

Öncelikle Sıla Çalışkan kimdir? Kısaca bahsedebilir misiniz?

Herkese merhabalar, klasik ama zor bir soru ile başladık. İnsanın bence kendini kısaca anlatması gerçekten zor bir iş ama Sıla kimdir derseniz, 1996 İstanbul doğumlu, ailesine düşkün, voleybolu profesyonel bir meslekten öte tutku ile seven, yurtiçi ve yurtdışında farklı kulüplerde elde ettiği deneyimleri, kişisel ve sportif gelişimi için değerlendiren, Türk Milli Voleybol takımının formasını giymekten sonsuz gurur duyan bir voleybolcu olarak tanımlayabilirim.

Haberin Devamı

Sıla Çalışkandan Fenerbahçe itirafı Kariyerine yön veren olayı anlattı

'ASLINDA ŞANS ESERİ VOLEYBOL HAYATIMA GİRDİ'

Neden voleybolu tercih ettiniz? Sizi, bu spora yönlendiren neydi?

Voleybol aslında şans eseri hayatıma girdi diyebilirim. İlkokul döneminde aktivite olarak okul takımında başladığım voleybola, sonrasında beden eğitimi öğretmenimin ve annemin yönlendirmesiyle beraber profesyonel voleybol hayatına geçiş yapmış oldum.

'SÜREKLİ EN İYİSİ OLARAK ÇALIŞMALISINIZ'

Voleybolda bu kadar ilerleyeceğinizi düşünüyor muydunuz? Maçlardan önce motive kaynağınız nedir?

Yaptığınız işi profesyonel olarak yapıyorsanız, her zaman en iyisi olmak için çalışmanız gerektiğine inanıyorum. Tabii ki, voleybol oynamaya başladıktan sonra hep hayallerim vardı, bu hayallerime de ulaşmak için çok çalışıyordum. Gitmek istediğim noktayı bildiğim için bu yolda ilerlemekte kararlıydım. Maçlardan önceki motive kaynağım tabii ki de her zaman kazanmak. Maçlardan önce her zaman maçı kafamda kurgularım, ne yapmam gerekiyorsa onlara odaklanırım ve bu beni motive eder. Maçlara giderken enerjik ve pozitif hissetmek için bir de müzik dinlemeyi severim.

'DOĞRU İNSANLARLA ÇALIŞTIM'

Kariyerinizdeki önemli aşamalar nelerdi?

Kariyerim açısından en önemli aşamaların başında doğru insanlarla çalışmak geliyor. Genç sporcu arkadaşlarıma da buradan mutlaka şunu söylemek isterim, sportif anlamda kariyer planlamalarınızı yaparken, işin uzmanı, güvenebileceğiniz ve sizi gerçekten doğru yola yönlendirecek isimlerle çalışmalısınız. Bu kapsamda, VakıfBank süreci ile başlayan yolculuğumda, doğru kararlar alıp, hem yurt içi hem de yurtdışı takımlarda yer almak, oyunumun ve sporcu kişiliğimin gelişimine büyük katkı sağladı. A Milli takım kadrosunda yer almak, VakıfBank ile elde ettiğim uluslararası kupalar ve konfor alanımın dışına çıkıp Macaristan’da geçirdiğim sezon benim için önemli noktalardı.

Haberin Devamı

Sıla Çalışkandan Fenerbahçe itirafı Kariyerine yön veren olayı anlattı

'BASKETBOL SEÇMELERİNE KATILMIŞTIM'

Voleybol dışında yaptığınız bir spor var mıdır? Varsa nedir?

Profesyonel hayat öncesi, voleybol dışında yaklaşık 1 hafta kadar Fenerbahçe Spor Kulübü’nde basketbol seçmelerine katılmıştım fakat voleybolun bana daha uygun olduğunu düşündüğüm için oraya yönelmek istedim.

'OYUNU SÜREKLİ OKUYAN BİR KONUMDA OYNUYORUM'

Pasör pozisyonunda görev yapıyorsunuz. Saha içerisinde sizden beklentiler, aldığınız sorumluluklar neler?

Haberin Devamı

Sorumluluk esasında pozisyonumuz için en önemli ifadelerden biri. Oyunu sürekli okumamız ve takip etmemiz gereken bir konumda oynuyorum. Kendimin başarılı olabilmesi için attığım paslarında sayıya dönmesi gerekiyor, ondan dolayı takımın merkezi konumunda kendimi hissediyorum. Sonuçta kazanmak için sayı almamız lazım ve bu sayıyı almak için oyun anında en iyi pozisyondaki oyuncuyu görüp, oraya doğru reaksiyonu yapabilmem gerekiyor.

'UZUN YILLARDIR BAŞARILAR KAZANIYORUZ'

Kulüp ve milli takımlarımızın başarısıyla birlikte her geçen gün ülkemizde kadın voleyboluna artan ilgiyi nasıl yorumluyorsunuz?

Bu bir devamlılık süreci esasında. Kadın voleybolu ülkemizde çok uzun yıllardan beri başarılar kazanıyor. Hem milli takım hem de kulüpler düzeyinde elde ettiklerimiz, bu spora daha fazla ilgi ve yatırımın olmasını sağlıyor. Tabii ki artık hem ligimizdeki üst düzey oyuncuları, rekabet seviyesinin artışı, keyifli maçlar, yayınlanan maçların fazlalaşması ve tabii ki milli takım olarak ülkemize yaşattığımız heyecanlar sayesinde branşımızın çok daha fazla başarılar ile adından söz ettireceğine inanıyorum.

Haberin Devamı

Sıla Çalışkandan Fenerbahçe itirafı Kariyerine yön veren olayı anlattı

'YENİ BAŞARILAR KAZANMAK İSTİYORUM'

Başarılarınızı neye borçlusunuz?

Kendime öncelikle inanan biriyim, yapabileceklerimi her zaman daha yukarıya taşımaya gayret ediyorum. Mental olarak da, fiziksel olarak da işime saygı duyuyorum. Bu bana yeter deme gibi bir lüksüm yok, daha fazla çalışarak hep yeni başarılar kazanmak istiyorum.

Yeni başlayanlar ve amatör sporculara bugünkü deneyimizden geriye doğru baktığınızda verebileceğiniz motivasyon veya tavsiye cümlesi ne olur?

Unutmayın, spor hayatınızda küçük dediğiniz detaylar, zamanla büyük farklar yaratmanıza yardımcı oluyor.

Sıla Çalışkandan Fenerbahçe itirafı Kariyerine yön veren olayı anlattı

YORUM YAZ