MENÜ

Şampiyonlar Ligi'nde rüya kadro açıklandı! Eda Erdem damgası

CEV Şampiyonlar Ligi finalinde VakıfBank ile Eczacıbaşı karşı karşıya gelecek. Final için geri sayım sürerken CEV sezonun rüya takımını duyurdu.

Şampiyonlar Ligi'nde rüya kadro açıklandı! Eda Erdem damgası

CEV Şampiyonlar Ligi finalinde Türk ekipler VakıfBank ile Eczacıbaşı karşı karşıya gelecek. Mücadele öncesinde sezonun rüya takımı açıklandı.

Haberin Devamı

VAKIFBANK'TAN TARİHİ GERİ DÖNÜŞ

Rüya gibi bir sezon geçiren CEV Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcilerimiz Vakıfbank, Eczacıbaşı Dynavit ve Fenerbahçe Opet, yarı finalde kıran kırana mücadeleler sergiledi. Fenerbahçe Opet ile eşleşen Vakıfbank, kendi evinde oynanan ilk maçta Fenerbahçe Opet’e karşı 3-0 kaybetmesine rağmen rövanş maçında aynı skorla kazanmayı bildi. Altın sete giden eşleşmeyi 15-12 kazanan Vakıfbank, finale ismini yazdırdı.

ECZACIBAŞI EBRAR'LI NOVARA'YI ELEDİ

Turnuva ağacının öbür tarafında Milli oyuncumuz Ebrar Karakurt’un oynadığı İtalyan ekip Igor Gorgonzola ile eşleşen Eczacıbaşı Dynavit, Novara’da oynanan ilk maçı 3-2 kaybetmesine rağmen deplasmanda aldığı iki set ile avantajı yakaladı. Burhan Felek Voleybol Salonu’nda oynanan ikinci maçta 3-0’lık net bir galibiyetle seriyi bitiren Eczacıbaşı Dynavit, finale çıkan diğer Türk takımı oldu.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'TAN ISCO BOMBASI!

Üç Türk takımının yer aldığı yarı final mücadelelerinin ardından, İtalya’nın Torino kentinde karşı karşıya gelecek olan Vakıfbank ve Eczacıbaşı Dynavit final maçı 20 Mayıs Cumartesi günü Türkiye saati ile 18:30’da başlayacak.

DEVLER LİGİ'NDE RÜYA TAKIM AÇIKLANDI

CEV’in taraftar oylarıyla belirlenen Şampiyonlar Ligi ALL-STAR kadrosu açıklandı. Vakıfbank'tan Cansu Özbay, Egonu, Gabi, Zehra Güneş ve Ayça Aykaç yer aldı. Fenerbahçe kaptanı Eda Erdem Dündar en iyi orta oyuncusu olarak kadroya girdi. Türkiye'de oynamayıp kadroya giren tek isim ise Rzeszow'un smaçörü Ann Kalandadze oldu. Finale yükselen Eczacıbaşı'ndan herhangi bir oyuncunun yer almadığı kadroya başantrenör olarak Ferhat Akbaş seçildi.

Cansu - Egonu
Gabi - Kalandadze
Zehra - Eda
Ayça
Koç: Ferhat Akbaş

ZEHRA GÜNEŞ LİGDE REKORU KAÇIRDI

Filenin Sultanları'nda kaptan Eda Erdem ve Ebrar Karakurt ile beraber çok iyi blok savunması kuran Zehra Güneş, VakıfBank'ta bu istatistiğini devam ettirdi. Sezon boyunca toplamda 70 blok yapan Zehra, 1.09 set başı blok ortalaması tutturdu. Milli yıldız 8 yıldır kırılamayan rekoru 1 blok ile kaçırdı. Takım arkadaşı Kübra Akman 2015 yılında 1.1 set başına blok ortlaması yakalamış ve rekor kırmıştı.

Haberin Devamı

CANSU ÖZBAY DETAYI

Normal sezonda THY ile karşılaşan VakıfBank'ta maç içinde bir pozisyonda Cansu Özbay ve Zehra Güneş aynı anda blok yapmıştı. Daha sonrasında blok sayısı Cansu Özbay'a gitmişti. Maç sonunda o anları gülerek anlatan Zehra: Bir tane pozisyonda Cansu ile birlikte yaptık bloğu. Cansu Fatih ağabeye dönüp 'Aslında bu bloğun yüzde 70'ini ben yaptım' dedi. Sonra onu Cansu'ya yazdı' ifadelerini kullanmıştı. Zehra o maça 7 blok yaparak damga vurmuştu.

YORUM YAZ