MENÜ

Vitor Pereira'nın korkusu 'mental yorgunluk'

Portekizli hoca, üst üste zorluk derecesi yüksek maçlar oynadıkları için fiziksel idmandan çok motivasyonu artırıcı çalışmalara ağırlık veriyor. Pereira, “Boşluğa düşersek, kazaya uğrarız” diyor.

Vitor Pereira'nın korkusu 'mental yorgunluk'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, takımın üst üste gelen yoğun ve zorlu maç temposundan rahatsız değil. Sene başından beri takımın fiziksel durumunu buna göre planlayan, maç temposuyla kondisyon ve fiziksel gücü ayarlamaya uğraşan Pereira, gelinen bu noktada oyuncularına yine ağır idmanlar yaptırmıyor. Bu sezon oyuncularını neredeyse bir kere bile salona sokmayan Portekizli teknik adam fiziksel olarak değil, mental olarak sorun yaşanmasından çekiniyor. Ligde, Avrupa’da ve kupada yoluna devam eden Fenerbahçe’de, zorlu maç trafiğinin ardından ligin 15. sırasındaki takıma karşı oynamanın takımın konsantrasyonunu etkileyebileceğini düşünen Pereira, bunun için yoğun gayret gösteriyor.

'KAYSERİ'NİN KUPADAKİ OYUNUNU UNUTMAYIN"

Portekizli hoca, oyuncularını bu konuda uyararak, “Kayserispor ligde yer aldığı sıra itibariyle gözünüze kolay bir takım olarak gözükebilir fakat kupada bize nasıl zorluk çıkardıklarını ve nasıl futbol oynadıklarını unutmayın. Peş peşe farklı kulvarda zorlu ve önemli maçlar oynuyoruz. Bu süreçte hiçbir rakibi birbirinden ayırmamalısınız. Bir anlık boşluğa düşerseniz telafi edemeyeceğimiz kazalar yaşanabilir. Yoğun maç temposundaki kulvar ve rakip farklılıkları sizi konsantrasyon açısından yıpratabilir. Fakat siz bunun üstesinden gelebilecek oyuncularsınız. Bu yüzden Kayserispor karşılaşmasına, sonrasında oynayacağımız Braga maçına ve derbiye de eksiksiz konsantre olmanız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Habertürk

Haberin Devamı
YORUM YAZ