MENÜ

Villarreal, Manchester United'ı devirdi, Beşiktaş ve Galatasaray yıkıldı!

UEFA Avrupa Ligi finalinde Villarreal, Manchester United'ı penaltılar sonucunda 12-11 mağlup ederek şampiyon oldu. İngiliz ekibinin Kupa 2'de İspanyol temsilcisine kaybetmesi maalesef Beşiktaş ve Galatasaray'ı da etkiledi. Kupa 1'e direkt katılacak olan Beşiktaş, 4. torbaya geriledi. Galatasaray ise Şampiyonlar Ligi'ne 2. ön eleme turundan başlayacak ve Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için 3 ön eleme oynayacak.

Villarreal, Manchester United'ı devirdi, Beşiktaş ve Galatasaray yıkıldı!

Avrupa’nın kulüpler bazındaki ikinci büyük kupası UEFA Avrupa Ligi’nde şampiyon bu gece belli oldu. Polonya’daki Gdansk Stadı’ndaki mücadelede İngiltere’den Manchester United ile İspanya’dan Villarreal karşı karşıya geldi, dev final nefesleri kesti. 120 dakikası 1-1 sona eren karşılaşmada kazananı penaltılar belirledi. Villarreal, Manchester United'ı penaltılar sonucunda 12-11 mağlup ederek şampiyon oldu.

Haberin Devamı

Villarreal, Manchester Unitedı devirdi, Beşiktaş ve Galatasaray yıkıldı

David de Gea, penaltıdan faydalanamadı ve Villarreal, Manchester United'ı 12-11 yenerek kupaya ulaştı.

Villarreal kazandı, Beşiktaş ve Galatasaray yıkıldı!

Nefes kesen karşılaşmadan çıkan sonuç, Türkiye’yi de yakından ilgilendirdi. Ülke puanında gerilemeye geçtiğimiz bir dönemde şiddetle Avrupa’da puanlara ihtiyaç duyan Türk futbolu için Avrupa Ligi’ni Manchester’ın (Premier Lig'i 2. sırada bitirdi ve Kupa 1’e zaten direkt katılıyor.) kazanması işimize gelecekti.

Beşiktaş'ın 3. torbadan girmesi tehlikede

La Liga'yı 7. sırada bitiren ve Konferans Ligi bileti alan Villarreal, zafere ulaştı, Kara Kartal’ın Şampiyonlar Ligi'ne 3. torbadan girmesini tehlikeye attı. Beşiktaş'ın 3. ya da 4. torbada olması ön eleme maçların ardından netlik kazanacak. Shakhtar, Salzburg veya Benfica Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde elenirse, Beşiktaş, 3. torbada yer alabilecek.

Haberin Devamı

Villarreal, Manchester Unitedı devirdi, Beşiktaş ve Galatasaray yıkıldı

Tarihinde ilk kez UEFA Avrupa Ligi'nde zafere ulaşan Villareal kupayı UEFA Başkanı Aleksander Ceferin verdi. İspanyol kulübünün oyuncuları, kupayı birlikte havaya kaldırarak büyük coşku yaşadı.

Galatasaray sezonu erken açacak

Manchester United'ın kaybetmesi Galatasaray'ı derinden sarstı. Sezonu erken açacak olan Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ne 2. eleme turundan başlayacak. Sarı Kırmızılı ekibin şu anki muhtemel rakipleri: Celtic, PSV, Sparta Prag.

İşte Galatasaray'ın Avrupa yolu

Galatasaray, Kupa 1'e 2. ön elemeden veda ederse Avrupa Ligi'nde 3. ön eleme turunu oynayacak. Sarı Kırmızılı ekip, Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda da elenirse, Konferans Ligi play-off'larına kalacak.

YORUM YAZ