MENÜ

Vettel formunu yakalamak üzere

Daniel Ricciardo, takım arkadaşı Sebastian Vettel'in çok kısa süre içinde en iyi form düzeyine yeniden ulaşacağından emin olduğunu söyledi.

Vettel formunu yakalamak üzere

Daniel Ricciardo, takım arkadaşı Sebastian Vettel'in çok kısa süre içinde en iyi form düzeyine yeniden ulaşacağından emin olduğunu söyledi. Son dört sezonun Formula 1 Dünya Şampiyonu olan Alman pilot bu sezona zor bir başlangıç yaparken, takım arkadaşına sıralama mücadelelerinde 6-3 yenilmiş ve pilotlar klasmanında takım arkadaşının 28 puan gerisinde 5. sırada yer alıyor. Britanya GP sıralamalarında 2. cebi alan Vettel yarışta ise tek pit stop stratejisine dönerek 8.'likten podyuma uzanan takım arkadaşının aksine 5. sırada kalmıştı.

Haberin Devamı

Vettel yeni V6'ların sürüş karakteristiğini sevmediğini ve viraj girişlerinde vites düşürürken aracın arkasının dengesizleşmesinden, ayrıca yeni enerji geri dönüşüm sisteminden hoşlanmedığını ifade ederken, Ricciardo'ya göre Vettel'in en iyi formuna ulaşması sadece bir zaman meselesi.

"Doğru kelime gelişmek mi yoksa daha iyi olmak mı bilmiyorum çünkü Sebastian zaten çok iyi. Ancak şurası çok açık ki alışılan formuna dönmek üzere."

"Almanya GP'de kesinlikle kendi seyircisine kontrolü ele almaya hazır olduğunu göstermek isteyecektir."

"Onun biraz daha iyi olması beni heyecanlandırıyor çünkü bu ikimizii de ileri götürmek zorunda bırakacak bir durum."

"Almanya'da her zamankinden daha aç olacak bu yüzden iyi bir mücadele olacağını düşünüyorum."

Haberin Devamı

Öte yandan Ricciardo, Hockenheim'ın Renault'un Mercedes'i yakalama çaballarına rağmen RB10'a uyumlu olmayacağını düşündüğünü de ifade etti.

"Bazı uzun düzlükler var burada ve en azından kağıt üstünde bize en uygun pist olduğunu söyleyemeyiz."

"Sürekli olarak daha fazla performans kazanmak için çalışıyoruz. Ancak bir gecede bir sürü beygir gücü yaratamayız. Son sektörde güçlü olacağımızı düşünüyorum ancak ilk iki sektörde biraz zayıf kalacağız. Bence Budapeşte için daha iyimser olabiliriz."

Kaynak: Türkiyef1

YORUM YAZ