MENÜ

Vertigo nedir, vertigo tedavi yöntemleri nelerdir? Vertigo için Orijinal Yoga Sistemi teknikleri!

Son dönemlerde sıkça karşılaşılan Vertigo, bir diğer adıyla baş dönmesi için kullanılan tedavi yöntemleri oldukça merak ediliyor. Uzman Yoga Antrenörü Pelin Duman tarafından hazırlanan “Vertigo için Yoga” videosundaki Orijinal Yoga Sistemi teknikleri sayesinde kendinize her gün sadece 5 dakika ayırarak yaşam kalitenizin arttırabilir ve daha sağlıklı bir yaşama merhaba diyebilirsiniz.

Vertigo, sizin veya gördüklerinizin döndüğünü hissetmenize yol açan bir histir ve genellikle baş dönmesi olarak adlandırılan vertigoya bulantı, kusma ve denge kaybı eşlik edebilir. Peki vertigo için uygulanan tedavi yöntemleri nelerdir?

Haberin Devamı

Günümüzde birçok kişi sağlıklı ve mutlu bir yaşam istiyor ve bunun yollarını arıyor. İçinde bulunduğumuz Covid-19 sürecinde bedensel olarak daha az hareket etmenin getirdiği fiziksel sorunları aşmak, oluşan gerginlik ve stresi ortadan kaldırmak için Uluslararası Yoga Federasyonu’na (UYF) üye uzman antrenörler, herkesin evlerinde rahatlıkla uygulayabileceği Orijinal Yoga Sistemi tekniklerinden oluşan faydalı videolar hazırlıyor.

Uzman Yoga Antrenörü Pelin Duman tarafından hazırlanan “Vertigo için Yoga” videosundaki Orijinal Yoga Sistemi teknikleri sayesinde kendinize her gün sadece 5 dakika ayırarak yaşam kalitenizin arttırabilir ve daha sağlıklı bir yaşama merhaba diyebilirsiniz.

Orijinal Yoga Sistemi videolarının danışmanlığını Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı Akif Manaf yapıyor. UYF Başkanı Manaf, Orijinal Yoga Sistemi ile ilgili şu noktalara dikkat çekiyor: “Gerçek Yoga yani Orijinal Yoga Sistemi, evrensel bir spordur. Tüm sporların hem atası hem de anasıdır. Yeryüzünde mevcut olan tüm sporlar yoga temelinin üzerine oturur. Sekiz basamaklı Orijinal Yoga Sistemi’nin üçüncü basamağı Asana olarak adlandırılan duruşlardan oluşur. Asanalar, tam fiziksel ve zihinsel rahatlamaya ulaşmak için bedeni ve zihni uyumlu bir şekilde harmanlar. Orijinal Yoga Sistemi’ndeki duruşların düzenli uygulanması fizyolojik sistemi tümüyle gençleştirir. Asanalar sağlık, güzellik, güç, dayanıklılık, hafiflik, aydınlık, sinirsel dinginlik ve mutluluk verir. Omurga esnekliğini artırır, bağışıklık sistemini güçlendirir. Düzenli uygulama mükemmellik getirir. Orijinal Yoga Sistemi’nde yer alan duruşlar aşama aşama, belirli bir sırada ve uzman eşliğinde uygulandığında beden ve ruh sağlığına çok önemli yararlar sağlar. Etkili olmalarının en büyük sebebi, doğru nefes ve konsantrasyon eşliğinde uygulanmalarıdır.”

Haberin Devamı

UYF Başkanı Akif Manaf, “Vertigo için Yoga” videosundaki duruşların faydalarını ise şu şekilde anlattı: “Bu videoda vertigonun yarattığı olumsuz etkilere çok iyi gelen, çok özel Orijinal Yoga Sistemi teknikleri yer almaktadır Videoda uygulanan teknikler ile boyun omurlarının esnekliği artmakta, boyundaki gerginlik atılmakta ve boyundan beyne giden sinirler canlanmaktadır. Sinirsel gerginlik giderilmekte, zihinsel dinginlik, konsantrasyon artmakta ve zihinsel fonksiyonlar dengelenmektedir. Sinir sistemi olumlu etki almakta, sinirsel zayıflıklar ve uykusuzluk giderilmektedir.”

Haberin Devamı

Uzman Yoga Antrenörü Pelin Duman, duruşları uygularken bedeni aşırı zorlamadan çalışılmasının önemini vurguladı. Duman, “Videodaki teknikleri düzenli bir şekilde uygulayarak sağlığınızdaki olumlu etkilere tanıklık edebileceksiniz” diyerek herkesi mutlu bir yaşamın anahtarı olan Orijinal Yoga Sistemi tekniklerini uygulamaya davet etti.

YORUM YAZ