MENÜ

VAR uygulamasının liglere göre kullanım farklılıkları nedir?

VAR'ın liglere göre kullanım farklılıkları nedir? VAR sistemi nedir? VAR sistemi konuşmaları paylaşılmalı mı? Bu ve bunun gibi soruları yazarımız ve eski hakem hocası Deniz Çoban Fanatik Tv'de yanıtladı.

Gazetemiz yazarı ve hakem hocası Deniz Çoban VAR uygulamasıyla ilgili açıklamalarına devam ediyor. Fanatik TV’de VAR’ın kurallarının ne olduğunu ve nasıl uygulanması gerektiğini Fanatik Tv’ye değerlendirdi. VAR uygulamasının Avrupa ve ülkemizdeki farklılıkları nedir sorusuna yanıt veren Çoban, “Tek bir protokol var dünyada. Protokol neyi emrediyorsa tüm dünya hakemliği de aynı protokole sadık kalmak zorunda.” Açıklamalarında bulundu.

Haberin Devamı

Bu belirlenen protokolün bazı durumlarda esneyebildiğini dile getiren Deniz Çoban, “Açık ve bariz hatalarda devreye girmeli. Gol, penaltı, kırmızı kart ve yanlış oyuncuya kart gösterebildiği zaman oyuna müdahale edebiliyor VAR. Avrupa’da sadece İngiltere’de bir farklılık var. Bizim hakemlerimiz son kararı vermek üzere kenara geliyor pozisyonu tekrar izleyip kararını değiştiriyor. İngiltere’de video hakemin verdiği bilgiye göre hareket edip kararını değiştiriyor. Bunu da protokole aykırı bir durum olarak nitelendiremeyiz.” Sözlerine yer verdi.

YORUM YAZ