MENÜ

Ukrayna karşısında bu üçlüye dikkat!

Ukrayna hocası Shevchenko, Türkiye karşısında puanı, yıldızları Konoplyanka, Kovalenko ve Yarmolenko ile koparmaya hazırlanıyor. Oyunu, tekniği yüksek 3’lü üzerine kuracak Sheva’nın ilk önceliği öne geçmek olacak.

Ukrayna karşısında bu üçlüye dikkat!

Euro 2016’da kaliteli kadrosuna rağmen 3’te 0 yaparak büyük hayal kırıklığı yaratan Ukrayna, efsane futbolcusu Andriy Shevchenko’nun göreve gelmesiyle bambaşka bir kimliğe büründü.

Fransa’ya hücum gücü yüksek bir kadroyla giden ancak gol atamadan turnuvayı tamamlayan Doğu Avrupa ülkesi, 2018 Dünya Kupası Elemeleri ilk maçında, Fransa’da harikalar yaratan İzlanda karşısında sergilediği atak futbolu ve yüzde 86’ya ulaşan pas başarısıyla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Ağırlıklı olarak ülkenin en iyi iki kulübü Shakhtar ve Dinamo Kiev’de forma giyen oyunculardan kurulu olan Ukrayna, savunma hattında yaşadığı kişisel hatalara rağmen Konoplyanka-Kovalenko-Yarmolenko gibi hızlı ve teknik becerisi yüksek oyuncularla rakip savunmalara zor anlar yaşatabiliyor.

Shevchenko, tüm duran toplarda her iki ayağını raket gibi kullanan Konoplyanka’ya çok güveniyor. İleri uçta İzlanda maçında gol kaydeden Dinamo Kiev’in golcüsü Yarmolenko’ya serbest görev veren Sheva, orta alanda ise oyun kurucu olarak yine Shakhtar’ın 20 yaşındaki 10 numarası Kovalenko ile Konya’da puan çıkarmaya çalışacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ