MENÜ

Yunus Akgün'den harika gol! İlki sayılmadı, ikinciyi attı...

A Milli Takımımız, EURO 2024 Elemeleri'nde kritik bir maça çıktı. Letonya ile Konya'da karşılaşan Ay-Yıldızlılar puan alması halinde EURO 24'e katılmayı garantileyecek. Zorlu mücadelede de Yunus Akgün fırtınası yaşandı. 21'de attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edildi, genç yıldız 58'de harika bir golle sahneye çıktı.

Yunus Akgün'den harika gol! İlki sayılmadı, ikinciyi attı...

Sezon başında 500 bin Euro bedelle Leicester City'e kiralanan ve sözleşmesinde şartlara bağlı olarak hem 8 hem de 9 milyon Euro'luk satın alma opsiyonu bulunan Yunus Akgün, İngiltere'de 8 maça çıktı, 2 asistlik performans sergiledi. Yavaş yavaş Ada futboluna uyum sağlayan başarılı kanat oyuncusu, Vincenzo Montella'nın A Milli Takımımız'ın başına geçmesiyle aday kadroda kendisine yer bulmuştu. 1-0 kazandığımız Hırvatistan maçında sonradan oyuna giren 23 yaşındaki futbolcu, Letonya sınavına ise 11'de başladı.

Haberin Devamı

Montella da Adana Demirspor'dan eski öğrencisini tercih etme sebebini karşılaşma öncesinde şu sözlerle açıklamıştı:

Bu maçın, tehlikeli olduğunu düşünüyorum. Sabırlı olmalıyız. İrfan Can, fiziksel olarak inanılmaz bir performans gösterdi ama bu maçta Yunus Akgün'ün özelliklerini kullanmak istedim. Tek düşüncem, iyi bir oyunla kazanmak.

Yunus Akgünden harika gol İlki sayılmadı, ikinciyi attı...


21'de attığı sayılmadı

Mücadeleye sağ kanatta başlayan Yunus 21. dakikada fileleri sarsmayı başardı. Bu gol sonrasında A Milli Takımımız çok büyük bir sevinç yaşasa da VAR kontrolü sonrasında gol ofsayt gerekçesiyle geçersiz sayıldı. Bu dakikadan sonra başarılı oyuncu golü aramaya devam etti, birçok pozisyonumuzda başrolü oynadı ancak bir türlü arzuladığı golü bulamamıştı.

Yunus Akgünden harika gol İlki sayılmadı, ikinciyi attı...


Premier Lig golü attı!

Taa ki 58. dakikaya kadar... Sağ kanattan sol kenara atılan topta Cenk Özkaçar topu ceza sahası içine çevirdi, Yunus Akgün önce topu sektirdi, sonra seken topa gelişine dönerek harika bir vuruş yaptı ve adeta bir Premier Lig golü attı! Kırmızı-Beyazlılar bu golle 1-0 öne geçerken tüm Türkiye'de büyük bir sevinç yaşandı!

Haberin Devamı
Türkiye - Letonya maçı (VİDEO)

Yunus Akgünden harika gol İlki sayılmadı, ikinciyi attı...

YORUM YAZ