MENÜ

Stefan Kuntz'dan 'ayrılık' sorusuna cevap! Çarpıcı Arda Güler yorumu...

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda Samsun'da karşılaştığı Galler'i 2-0 mağlup eden Milli Takımımızın Teknik Direktörü Stefan Kuntz, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulunurken ayrılık ihtimaline ilişkin soruyu yanıtsız bırakmadı. Deneyimli çalıştırıcı, Arda Güler hakkında kendisine yöneltilen soruya da çarpıcı bir yanıt verdi.

Stefan Kuntz'dan 'ayrılık' sorusuna cevap! Çarpıcı Arda Güler yorumu...

EURO 2024 Elemeleri D Grubu'nda Milli Takımımız, Samsun'da karşılaştığı Galler'i 2-0 mağlup ederek önemli bir galibiyet aldı. Karşılaşma sonrası A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Takımdaki gelişimin sahaya yansıdığı bir maç olduğunu belirten Kuntz, "Öncelikle daha önce atmış olduğumuz tohumların biraz yeşermesini veya meyvelerini görmüş olduk bugün. Taktiksel olarak beklentilerimizi sahaya yansıttılar. Olduğu kadar kanatlardan gelmeye, orta kullanmaya çalıştık. Belki başta oradan istediğimiz kadar pozisyon yaratamadık. Golü attık, fazlasıyla mutluyduk ama golü bir anda iptal etmeleri bizi biraz tedirgin etti. Letonya sonrası ikinci kez... Kırmızı kart pozisyonuyla oyunun gidişatı değişti. 10 kişiye karşı oynadık. Burada tabii ki sabırlı olmak çok önemliydi. Devre arasında tüm detayları konuştuk. Kimi ne zaman oyuna alacağımızı, oyun şeklimizi nasıl değiştireceğimizi... Böylelikle de oyuna daha sabırlı şekilde girmemiz gerektiğini konuştuk. Burada ama taraftar hakkında da övgü dolu konuşmam gerekiyor. Taraftar, inanılmaz maça adapte oldu. İkinci devre yine bir gol attık, yine iptal olduk ama takımı hiçbir şekilde destekleriyle strese veya sabırsızlığa sokmadılar. Tam oyununun gidişatına göre destek oldular. Hep bazı şeylerin değiştiğini, geliştiğini söylüyordum ben belki dışarıdaki insanlar bunu göremeyebilir ama bugünkü maça yansıdığını düşünüyorum" dedi.

Haberin Devamı

Stefan Kuntzdan ayrılık sorusuna cevap Çarpıcı Arda Güler yorumu...

Bu süreçte 2 maçta alınan 6 puan nedeniyle rehavete kapılmamaları gerektiğini belirten deneyimli teknik adam, "Tabii şimdi burada önemli olan çok fazla da bu olayın gidişatını başarıya yormamak... Bizim hedefimiz burada biraz daha oyunun gidişatını sakin tutup genel bir başarıyı grup aşamalarında elde etmekti" dedi.

Stefan Kuntzdan ayrılık sorusuna cevap Çarpıcı Arda Güler yorumu...

İLGİNÇ ARDA GÜLER SORUSUNA ÇARPICI CEVAP

Kendisine yöneltilen Arda Güler'in sol ayağının kendi oyunculuk dönemindeki sol ayağından daha mı iyi olduğuna ilişkin soruyu cevaplandıran Stefan Kuntz, "Kesinlikle, hiç üzerine tartışmamıza gerek yok" diyerek genç oyuncusuna övgüde bulundu. Fakat bu övgünün yanı sıra fiziksel gelişim noktasına da dikkat çeken Alman çalıştırıcı, "Yani şunu da söylemek lazım. Onun şu anki vücudu da benim 14 yaşındaki vücudumdu. Orada da ben daha öndeydim" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'BEN BU MİLLİ TAKIMI ÇALIŞTIRMAKTAN GURUR DUYUYORUM'

Stefan Kuntz'a hakkında çıkan ayrılık iddiaları sonrası eylül ayında Milli Takımın başında olup olmayacağına ilişkin bir soru yöneltilirken kendisi, "Benim tarafımdan neden olmasın yani? Neden olmayacağını anlayamadım. Biz çok iyi bir yoldayız. Onun için neden?" cevabını verdi. Milli Takımımızı çalıştırmaktan gurur duyduğunu belirten Kuntz, "Geçen sene benzer bir zamanda Uluslar Ligi'nde 4 tane maç kazanmıştık. O dönemde yine benim gitmem gerektiği ile ilgili yazılar çıkmıştı. Yarın belki yine bazı kişiler benim gitmem gerektiği ile ilgili yazı yazacaklar. Ama yani ben burada olmaktan dolayı mutlu olduğumu, bu takımla olmaktan mutlu olduğumu maçtan önce de ifade ettim. Buradaki gelişimi ben görüyorum. Ben gururluyum buradaki A Milli Takımı çalıştırmaktan ve buradaki insanlara biraz olsun daha iyi bir Milli Takım sunduğum için. Sonuçta hani maçtan önce söylediğim gibi hiçbir oyuncu, hiçbir hoca; Milli Takımdan daha önemli değildir. Eylül ayını da sevinçle bekliyorum" dedi.

Haberin Devamı

Stefan Kuntzdan ayrılık sorusuna cevap Çarpıcı Arda Güler yorumu...

Benzer bir soruya basın toplantısında da yanıt veren deneyimli teknik adam; öncelikle benden yana bir görüşme gerektiğini düşünmüyorum diyerek, “Haziran ayına kadar kontratım var. Ben işime devam ediyorum. Biz bir tohum ektik. Letonya’ya karşı zor bir maç geçse de o duruma dayanabildik. Eksiklerimiz vardı. Oyunumuzu daha iyi yansıttık. Takım ruhunu fazlasıyla gösterdik. Bizim elde ettiğimiz gelişmeler bunlar” ifadelerini kullandı.

 

Stefan Kuntzdan ayrılık sorusuna cevap Çarpıcı Arda Güler yorumu...

YORUM YAZ