MENÜ

A Milli Takım'da Arda Güler tarihe geçti! Harika golle siftah yaptı

Devlerin radarında olan 18 yaşındaki yıldız, Galler karşısında mücadele golsüz devam ederken 61'de oyuna girdi. Sahaya ayak basar basmaz farkını ortaya koyan, topu her ayağına aldığında milyonları heyecanlandıran ve oyuna hareket getiren Arda Güler 80'de harika bir gole imza attı ve A Milli Takım'daki ilk sayısını yazdırdı. Üstelik bu golle genç oyuncu tarihe de geçti.

A Milli Takım'da Arda Güler tarihe geçti! Harika golle siftah yaptı

Türk futbolunun gözbebeği, Fenerbahçe'nin altın çocuğu, taraflı tarafsız herkesin sevdiği isim Arda Güler kısa sürede gösterdiği performansla Avrupa ekiplerinin radarına girmişi. Seçilen değil, seçen taraf olacak olan 18 yaşındaki orta saha için her geçen gün farklı iddialar ortaya atılıyor. Başta Manchester City, Arsenal, Liverpool, Barcelona, PSG, Milan, Ajax, Borussia Dortmund ve Benfica gibi devlerle adı anılan genç oyuncu, A Milli Takım kariyerinde de siftah yaptı.

Haberin Devamı

A Milli Takımda Arda Güler tarihe geçti Harika golle siftah yaptı

Salih Özcan'ın yerine girdi

Daha önce 4 kez Ay-Yıldızlı formayı giyen genç oyuncu bugün de Galler karşısında sonradan oyuna dahil oldu. 61. dakikada Salih Özcan'ın yerine sahaya sürülen Arda girdiği andan itibaren milli takımımıza hareket getirdi. Topu her ayağına aldığında stadyumdaki binleri, ekran başındaki milyonları heyecanlandıran başarılı futbolcu 80'de ise harika bir gole imza attı.

A Milli Takımda Arda Güler tarihe geçti Harika golle siftah yaptı

Avrupa ekiplerine mesaj

Ceza sahasının sağ çaprazından ayak içiyle uzak direğe vuran Arda topu filelerle buluşturup, zorlu maçta farkı 2'ye çıkarmamızı ve fişi çekmemizi sağladı. A Milli Takım'daki ilk golünü atan ve adeta her kulvarda varlığını ispatlayarak Avrupa devlerine mesajı gönderen genç oyuncu, Türkiye tarihine de geçti. 18 yaş 114 günlükken Milli Takım'daki ilk golünü atan Arda, Ay-Yıldızlı formayla fileleri sarsan en genç oyuncu olmayı başardı.

Haberin Devamı

A Milli Takımda Arda Güler tarihe geçti Harika golle siftah yaptı

Hakan: Takım Arda'ya emanet olacak!

Mücadelenin ardından da röportaja Hakan Çalhanoğlu'yla gelen Arda çok mutluydu. Hakan da Arda'nın yeteneğine övgüler yağdırdı. Milli yıldızımız, genç oyuncu için, "Arda'nın maşallah var, kalitesi ortada. Geleceğin 10 numarası. Arda ağabeyler, Emre ağabeyler zamanında, "Bana takımın kaptanı olacaksın" demişlerdi. Bir gün biz de bırakacağız, takım Arda'ya emanet olacak. Çok büyük bir yetenek. Allah'ım onu nazarlardan korusun" dedi.

'Gol ve galibiyet için çok mutluyum'

Arda da attığı harika golü anlattı. 18 yaşındaki yıldız, "Öncelikle çok mutluyum galibiyet için. Milli Takım'da ilk golümü attığım için çok mutluyum. O an top sol ayağımda durdu. Biraz gördüm kaleciyi, vurdum, Allah'a şükür gol oldu" ifadelerini kullandı.

'Her şeyin herkes için hayırlı olmasını istiyorum'

Genç oyuncu, 'Geleceğin hakkında ne söylersin?' sorusuna da, "Öncelikle her şeyin, herkes için hayırlı olmasını istiyorum. Şu an galibiyet ve golden başka bir şey düşünmüyorum" yanıtını verdi.

A Milli Takımda Arda Güler tarihe geçti Harika golle siftah yaptı

YORUM YAZ