MENÜ

(ÖZET) A MİLLİ TAKIM ÖZEL MAÇTA FARKLI MAĞLUP OLDU! Avusturya - Türkiye maçı sonucu: 6-1

A Milli Takımımız, EURO 2024 öncesinde Play-off maçları sırasında hazırlık maçı kapsamında Avusturya ile karşı karşıya geldi. Müsabakayı ev sahibi Avusturya 6-1'lik skorla kazandı.

 

Özel maçı kazanan Avusturya

Viyana'daki Ernst Happel Stadyumu'nda oynanan maçta A Milli Takımımız, Avusturya'ya 6-1 mağlup oldu.

Millilerimizin tek golünü 25. dakikada penaltıdan Hakan Çalhanoğlu kaydetti.

Maçı farklı kazanan Avusturya'nın gollerini ise 2. dakikada Xaver Schlager, 44, 48 ve 59. dakikalarda Michael Gregoritsch, 78. dakikada Christoph Baumgartner, 90+5'te ise Maximillian Entrup kaydetti.

Milli takım, 17.07.1991'deki İzlanda maçından 33 yıl sonra ilk kez bir özel maçta kalesinde 6 gol gördü.

Fark 5'e çıktı

Avusturya Entrup ile bir gol daha buldu! Wimmer, ceza sahası sol çaprazdan içeriye çevirdi, Entrup'un yakın direkteki kafa vuruşu uzak köşeden ağlarla buluştu.

Fark 4'e çıktı

Avusturya Baumgartner ile farkı 4'e çıkardı! Penaltıda topun başına geçen Baumgartner kalecinin sağına doğru vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Haberin Devamı
Gol geçersiz, penaltı kararı

A Milli Takımımızda Barış Alper Yılmaz, sol iç ceza sahasından şutunu çekti ve golünü attı. Hakem gol öncesi faul gerekçesiyle pozisyonu montörden izledi. VAR incelemesinin ardından gol geçersiz sayıldı ve hakem Avusturya lehine penaltı verdi.

Cenk sol çaprazda ceza sahasının önünde yerden gönderdi, savunma altı pas içinde dokundu. Dönen topa Arda Güler ceza sahasında röveşata ile vurdu, top kalecide kaldı.

Karar penaltı ve gol geldi

Avusturya, Kaan Ayhan'ın ceza sahasında yaptığı müdahale sonrası penaltı kazandı. Penaltıda topun başına Gregoritsch, topla kaleciyi ters köşelere gönderdi. Bu golle birlikte fark 3'e çıktı.

Haberin Devamı
Fark 2'ye çıktı

Avusturya Gregoritsch'in golüyle farkı 2'ye çıkardı! Schmid sağ kanattan korneri kullandı, uzak köşeden Gregoritsch'in kafa vuruşu yakın köşeden Uğurcan'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluştu.

Hakan Çalhanoğlu'nun ortasında Cenk Özkacar'ın şutu üstten dışarı çıktı.

İkinci yarı başladı.

Haberin Devamı

Müsabakanın ilk yarısı Avusturya'nın 2-1 üstünlüğü ile sona erdi.

Avusturya tekrar öne geçti

Gregoritsch attı, Avusturya öne geçti! Ceza sahası yayı üzerinden sol çaprazda topla buluşan Gregoritsch vuruşunu yaptı, meşin yuvarlak köşeden ağlara gitti.

A Milli Takımımızın atağında Hakan Çalhanoğlu uzak mesafeden sert vurdu, top üstten auta gitti.

Haberin Devamı
Skor dengelendi

Hakan Çalhanoğlu attı, A Milli Takımımız beraberliği yakaladı! Penaltıyı kullanan Hakan Çalhanoğlu sağ ayağıyla çok sert vurdu, top kalecinin sağından ağlarla buluştu.

A Milli Takımımız penaltı kazandı! VAR tavsiyesi ile kenara gelen hakem Chiffi, ceza sahasında Nwene'nin topa eliyle müdahalede bulunduğunu belirleyip penaltı noktasını gösterdi.

A Milli Takımımızın atağında Hakan Çalhanoğlu'nun pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Kenan Yıldız, penaltı noktası üzerindeki Kerem Aktürkoğlu'na pasını aktarmak isterdi, ancak savunma son anda topa ayak koydu.

Haberin Devamı

Hakan Çalhanoğlu ceza sahası dışı sol çaprazından gelişine vurdu, top üstten auta gitti.

A Milli Takımımız atağında Kenan Yıldız'ın pasıyla ceza sahası içi sol çaprazında topla buluşan Kerem Aktürkoğlu vuruşunu yaptı, yerden giden top uzak direğin dibinden auta çıktı.

MAÇI CANLI İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN

Avusturya golü erken buldu

Salih Özcan'ın kaptırdığı topun ardından ceza sahasında Baumgartner vuruşunu yaptı, kaleci Uğurcan Çakır meşin yuvarlağı çıkardı. Dönen topa yakın mesafeden gelişine vuran Schlager, ağları havalandırdı.


Maçta ilk düdük geldi

Karşılaşmanın hakemi Daniele Chiffi, müsabakanın ilk düdüğünü çaldı ve maç başladı.

Montella'dan Arda Güler ve Abdülkerim Bardakcı açıklaması

Arda Güler'le ilgili konuşan Montella, "Arda Güler, çok büyük bir yetenekten bahsediyoruz. Geçmişte bunu kanıtladı. Oynamaya ihtiyacı var. İyi bir performans göstererek, kulübünde de daha fazla oynama fırsatı olsun isterim" dedi.

Abdülkerim Bardakcı'nın durumuyla ilgili de konuşan İtalyan teknik adam, "Şu anda çok iyi durumda. Herhangi bir sıkıntı yok. Geleceğimizin de önde gelen isimlerinden biri. Bizimle birlikte çalışıyor. Oynayabilir de oynamayabilir de." sözlerini sarf etti.

Montella sözlerini, "Hem Kerem hem Kenan bizim sistemimize uygun bir şekilde, forvet arkasında da oynayabilir. Doğal pozisyonları kanat, orada da oynayabileceklerini düşündüğüm için deneyimlemek istedim. Derinlere koşu atan futbolcular, futbolda çok önemlidir. İkisi de o tarz oyuncular. Maç esnasında da yer değiştirebilirler kendi aralarında konuşarak." şeklinde noktaladı.

İlk 11'ler belli oldu

Avusturya: Schlager, Posch, Wöber, Danso, Mwene, Gregoritsch, Xaver Schlager, Seiwald, Laimer, Baumgartner, Schmid.

Türkiye: Uğurcan Çakır, Mert Müldür, Kaan Ayhan, Merih Demiral, Cenk Özkacar, Salih Özcan, Hakan Çalhanoğlu, Arda Güler, İrfan Can Kahveci, Kerem Aktürkoğlu, Kenan Yıldız.

Maç günü paylaşımı
Montella'dan Arda Güler yorumu

A Milli Takım teknik direktörü Vincenzo Montella, Real Madrid forması giyen dünya yıldızı Arda Güler'le ilgili; 'Bugün düzgün bir şekilde uyursam ve dinlenirsem, sanırım Arda yarın ilk 11 başlayacak' ifadelerini kullandı.

Avusturya Türkiye maçı saat kaçta, hangi kanalda?

A Milli Takım, 2024 Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) finalleri hazırlıkları kapsamında bugün deplasmanda Avusturya ile özel maç oynayacak. Başkent Viyana'daki Ernst Happel Stadyumu'nda yapılacak karşılaşma, TSİ 22.45'te başlayacak. Mücadeleyi İtalya Futbol Federasyonu'ndan hakem Daniele Chiffi yönetecek.

Chiffi'nin yardımcılıklarını aynı ülkeden Giovanni Baccini ve Davide Imperiale yapacak. Avusturya - Türkiye maçı 26 Mart Salı günü (Bugün) saat 22:45’te başlayacak. Mücadele TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı anlatımı fanatik.com.tr'de.

Avusturya ile 17. randevu

A Milli Takımımız, rakibi Avusturya ile tarihinde 17. kez karşı karşıya gelecek. İki ülke A milli takımları arasında 7'si Türkiye, 9'u da Avusturya'da yapılan 16 maçta Avusturya 8, Ay-Yıldızlılarımız 7 galibiyet alırken, sadece bir maç berabere bitti. 10'u resmi, 6'sı özel olmak üzere geride kalan maçlarda A Millî Takımımızın toplam 22 golüne, Avusturya 18 golle yanıt verdi. Öte yandan, rakibine karşı ilk 6 maçı tek gol bile atamadan yitiren Ay-Yıldızlılarımız, son 10 maçın 8'ini gol yollarında boş geçmedi. A Milli Takımımız, genel toplamda galibiyet sayısı bakımından 1 farkla geride bulunduğu Avusturya ile yaptığı son 8 maçtan 6'sını kazandı, 1'inde berabere kaldı ve 1'inde mağlup oldu.

624. milli müsabaka

A Milli Takımımız, tarihindeki 624. müsabakaya çıkacak. Ay-Yıldızlılarımız, 101 yıllık tarihinde 341'i resmi, 282'si özel toplam 623 maç oynayıp, biri hükmen olmak üzere 242 galibiyet, 147 beraberlik ve 234 yenilgi yaşadı. A Milli Takımımız, 267'si deplasmanda, 272'si evinde, 84'ü de tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3'ü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 851 gol attı, kalesinde 889 gol gördü. Bugüne kadar 91 farklı ülke millî takımıyla mücadele eden Ay-Yıldızlılarımız, 623 karşılaşmanın 539'unu Avrupa, 34'ünü Asya, 24'ünü Afrika, 23'ünü Amerika, 3'ünü de Okyanusya temsilcileriyle yaptı.

YORUM YAZ