MENÜ

Erzik: "Gençleri beğendim"

UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik, (A) Milli Futbol Takımı'nın, Honduras'ı 2-0 yendiği maçın ölçü olmadığını söyledi.

Erzik: "Gençleri beğendim"

Erzik, maç sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Honduras maçında milli takıma çağrılan yeni oyuncuları gördüklerini ifade ederek, "Bu karşılaşmanın milli takım hakkında fikir vermesi mümkün değil. Rakip güçlü değildi. Dünya futbolunda pek yeri olmayan bir takım. Gençleri beğendim. İlk kez milli takım forması giyen oyuncuların uyumlu olduğunu tespit ettik. Gelecek maçlarda, hoca da gelince daha iyi olur" dedi.
Şenes Erzik, milli takımın başına Guus Hiddink’in getirilmesiyle ilgili bir soruya, "Federasyonun yaptığı bir tercih. Doğrudur" yanıtını verdi.

Karşılaşmayı izleyen Kasımpaşa Teknik Direktörü Yılmaz Vural da milli takımın iyi oynadığını dile getirerek, "Bugün Honduras’tan daha iyiydik. Bu takım 2010 Dünya Kupası finallerine gidiyor, biz gidemiyoruz. Bu, üzücü bir durum. Milli takımda yeni bir yapılanma var. Ersun Yanal, milli takımla ilgili yapılandırmanın başına getirildi. Bu, ülke futbolu için bir atılım. Hepimiz ona destek olacağız" diye konuştu.

Vural, milli takımın başında bir Türk teknik direktör olması gerektiğini yineleyerek, "Ben her zaman bunu söyledim, ancak tercih yapıldı. Artık söyleyecek fazla bir şey yok" ifadesini kullandı.

HAMİT ALTINTOP: "HIDDINK TARTIŞILMAZ"
Milli futbolcu Hamit Altıntop, milli takımın başına getirilen Hollandalı teknik adam Guus Hiddink’in tartışılmaz bir isim olduğunu söyledi.

Hiddink’in, başarılarla dolu bir kariyere sahip olduğunu ifade eden Hamit, "Hiddink tartışılmaz. Gittiği takımlarda başarılı olduğunu ve iyi futbol oynattığını gördük. Umarım burada da tecrübesi ve kalitesini yansıtır. Kendisiyle çalışmayı dört gözle bekliyoruz. Hollanda ekolünde hızlı futbol oynanıyor. Umarım bizdeki kaliteyle de öyle futbol oynarız. Bu, zaman alabilir, sabırlı olmak lazım" diye görüş belirtti.

Futbolcu Volkan Şen ise Honduras karşısında iyi mücadele ettiklerini belirterek, "Bana verilen şansı iyi değerlendirdiğimi sanıyorum. Milli takımda yeni bir yapılanma var. Burada kalıcı olmak istiyorum" dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ