MENÜ

Barış Alper Yılmaz'dan A Milli Takım'da süper siftah!

Ay-Yıldızlılar, EURO 2024 D Grubu Elemeleri’nde 3 iç saha maçından 4 puan çıkarabildi. Ancak Milliler, deplasmanda rakiplerini adeta dağıttı. Ermenistan ve Letonya’nın ardından Hırvatistan’ı Barış Alper Yılmaz'ın golüyle devirdik, ilk 2 yolunda dev bir adım attık.

Barış Alper Yılmaz'dan A Milli Takım'da süper siftah!

A Milli Takımımız, bundan önceki elemelerde iç sahadaki müthiş taraftar desteğiyle kazanıp yoluna devam ediyordu. Ancak EURO 2024 Elemeleri’nde işler değişti. Ay-Yıldızlılar, iç sahada sadece Galler’i yendi, Hırvatistan’a 2-0 kaybedip, Ermenistan ile 1-1 berabere kalarak büyük şok yaşattı. Ancak iş deplasmana değildiğinde, Millier için işler tamamen değişti. Önce Ermenistan’dan 2-1’lik zaferle döndük. Ardından Letonya’yı Riga’da 3-2 yendik. Kuralar çekildiğinde kuşkusuz en zor sınavımız, Hırvatistan deplasmanı olarak görünüyordu. Hırvatlar’la daha önce onların sahasında oynadığımız 3 mücadalede de eşitlik bozulmamıştı. Bu kez galibiyete çok ihtiyacımız vardı. Çılgın Türkler yine sahne aldı, Barış Alper Yılmaz’ın şık golüyle Hırvatistan’ı devirmeyi başardı. Ay-Yıldızlılar böylece eleme grubundaki 3 deplasman maçını da kazandı.

Haberin Devamı

7 MAÇLIK SERİYİ BİTİRDİK

2022 Dünya Kupası’nın 3.’sü olan Hırvatistan, yarı finalde kaybettiği Arjantin maçından sonra müthiş bir seri yapmıştı. Dalic’in öğrencileri, 7 resmi müsabakada 4 galibiyet ve 3 beraberlik almıştı. Ancak bu serileri de Türkiye karşısında son buldu. Ay-Yıldızlılar, D Grubu’nda maç fazlasıyla Hırvatistan’ın 3 puan önünde zirvede yer alırken, 3. sıradaki Ermenistan ile farkı da 6 puana çıkardı.

BARIŞ ALPER YILMAZ'DAN SÜPER SİFTAH

23 yaşındaki oyuncu, Hırvatistan karşısında Milli formayı 8. kez sırtına geçirdi. Montella, Barış Alper Yılmaz’ı hücum hattının en ucunda görevlendirdi. Başarılı oyuncu, henüz 2. dakikada gole çok yaklaştı, vuruşunda kaleci Livakovic son anda topu çeldi. Hırvatistan savunmasıyla adeta boğuşan Barış, 30. dakikada Salih Özcan’ın pasında defansın arkasına harika sarktı, kalesinden açılan Livakovic’in üzerinden harika bir aşırtma vuruş yaparak ağları sarstı. Yıldız futbolcu, Ay-Yıldızlı formayla ilk gol sevincini, gruptaki en kritik maçta yaşamış oldu. İlk düdükten itibaren müthiş mücadelede eden Barış Alper, 75’te yerini Bertuğ’a bıraktı.

Haberin Devamı

'GOLÜMÜ HOCA İLE KUTLAMAK İSTEDİM'

Gecenin kahramanı Barış Alper, maçın ardından şunları söyledi: "Burada tarih yazdık. Yeni hocamızla güzel bir başlangıç yaptık. Harika mücadele ettik. Montella hocanın çok güzel bir enerjisi var, bana ‘iki stoperin arasında dur’ dedi ve araya koşu atmamı söyledi. Ben de golü onunla kutlamak istedim. Şimdi taraftarımızı Konya’daki Letonya maçına bekliyoruz."

Barış Alper Yılmazdan A Milli Takımda süper siftah

 

YORUM YAZ