MENÜ

Türkiye Kupası final maçı (Akhisarspor - Galatasaray) ne zaman, nerede, hangi kanalda?

2019 Türkiye Kupası Finali nerede, ne zaman oynanacak? Ziraat Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu. Yarı finalde Ümraniyespor'u eleyen son şampiyon Akhisarspor ile Malatyaspor'u kupanın dışına iten Galatasaray, kozlarını paylaşacak. Futbolseverler, ''Akhisarspor-Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası final maçı ne zaman, nerede, hangi kanalda?'' sorularının cevaplarını arıyor. 2019 Türkiye Kupası finali ile ilgili tüm detaylar haberimizde.

Türkiye Kupası final maçı (Akhisarspor - Galatasaray) ne zaman, nerede, hangi kanalda?

Ziraat Türkiye Kupası'nda finalin adı belli oldu. Yarı finalde Ümraniyespor’u 1-0 kazandığı ilk maçın rövanşında evinde aynı skorla mağlup eden Akhisarspor, üst üste ikinci kez adını finale yazdırdı. Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında ilk maçta 0-0 berabere kalan Galatasaray ile Evkur Yeni Malatyaspor, Malatya'da karşılaştı. Galatasaray Linnes, Feghouli, Onyekuru(2) ve Mitroglou'nun golleriyle 5-2 kazanarak kupa finalinde Akhisarspor'un rakibi oldu.

Haberin Devamı

Akhisarspor - Galatasaray Türkiye Kupası final maçı nerede, ne zaman, hangi kanalda?

Galatasaray ile Akhisarspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası Finali 16 Mayıs Perşembe günü Sivas’ta Yeni 4 Eylül Stadyumu'nda oynanacak. Ziraat Türkiye Kupası finalinin hangi kanalda olacağı henüz resmiyet kazanmazken karşılaşma A Spor ya da ATV ekranlarından naklen yayınlanacak.

Türkiye Kupası final maçı (Akhisarspor - Galatasaray) ne zaman, nerede, hangi kanalda

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Akhisarspor ile Galatasaray arasında oynanacak olan 57'nci Ziraat Türkiye Kupası finalinin 16 Mayıs Perşembe günü Sivas Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanacağı duyurdu.

TFF'nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, "Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde, 2-3 Nisan'da yapılan ilk maçlar ve 24-25 Nisan'da oynanan rövanş maçları sonucu, Ümraniyespor'u eleyen Akhisarspor ile Evkur Yeni Malatyaspor'u eleyen Galatasaray finalde eşleşti. 57'nci Ziraat Türkiye Kupası finali, 16 Mayıs 2019 Perşembe günü Sivas Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanacak" ifadeleri yer aldı.

Haberin Devamı

2017-2018 sezonundaki Türkiye Kupası final karşılaşması, Diyarbakır'da oynanmıştı.

Galatasaray finale nasıl geldi?

Galatasaray, 2018-2019 sezonunda Ziraat Türkiye Kupası’na 5. turdan başlandı. Bu turda sarı-kırmızılılar, Keçiörengücü'nü geçerken, son 16 turunda Boluspor'u, çeyrek finalde de Hatayspor'u eledi. Yarı finalde Yeni Malatyaspor ile mücadele eden Galatasaray, İstanbul'da 0-0 berabere kalırken, deplasmanda da 5-2 yenerek adını finale yazdırdı.

Türkiye Kupası final maçı (Akhisarspor - Galatasaray) ne zaman, nerede, hangi kanalda

Akhisarspor finale nasıl geldi?

Akhisarspor'da Türkiye Kupası'na 5. turdan dahil oldu. Manisa ekibi bu turda Karagümrük'ü, son 16 turunda Kayserispor'u ve çeyrek finalde de Kasımpaşa'yı elemesini bildi. Yarı finalde TFF 1. Lig ekiplerinden Ümraniyespor ile karşı karşıya gelen yeşil-siyahlılar iki maçta rakibini 1-0 yenerek finale yükseldi.

Türkiye Kupası final maçı (Akhisarspor - Galatasaray) ne zaman, nerede, hangi kanalda

Galatasaray 23. kez finalde

Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanşında deplasmanda karşılaştığı Yeni Malatyaspor’u 5-1 mağlup etti ve adını finale yazdırdı. Bu müsabaka ile birlikte sarı-kırmızılılar, Türkiye Kupası’nda 23. kez finale yükseldi. Aslan geride kalan 22 finalde 17 kez kupayı götüren taraf oldu. Galatasaray aldığı 17 kupa ile en çok kazanan ekip konumunda bulunuyor.

YORUM YAZ