MENÜ

Türkiye için Avrupa'da kritik gece!

UEFA Ülke Katsayı Sıralaması’nda an itibarıyla 18.’liğe kadar geriledik. Gelecek sezon lig şampiyonumuz da diğer takımlarımız gibi gruplara kalmak için ön eleme oynayacak. Avrupa’da belki bugünü değil ama geleceğimizi kurtarmak adına bu akşam çok kritik. Ne kadar çok temsilcimiz gruplara kalırsa, eski günlere dönme şansımız o kadar artacak. Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Sivasspor'dan yeni zaferler bekliyoruz. Çünkü bu sezonu ilk 15 içinde bitiremezsek; 2023-24’te Avrupa’ya 5 değil, 4 takım göndereceğiz.

Türkiye için Avrupa'da kritik gece!

Türk futbolunda bu akşamın önemi çok ama çok büyük... UEFA Ülke Katsayı Sıralaması’nda her sezon performansımız düşüyor ve bu yüzden de Avrupa kupalarında takımlarımızın sayısı ile gruplara kalma şansları giderek azalıyor. Bu sezon son kez Süper Lig şampiyonumuz; yani Beşiktaş Devler Ligi’nde direkt gruplara kaldı. Önümüzdeki sezon ligimizde mutlu sona ulaşan, 2022-23’te Devler Ligi’nde gruplara kalmak için 2 ön eleme oynayacak. Eğer takımlarımız Avrupa’ya erken havlu atmaya devam ederse, gelecekte durum daha da kötüleşecek.

Haberin Devamı

1. ön elemeden başlıyor...

Sıralamada sezona 17. başladık ve şu an 22.700 puanla 18. sıradayız. Genel puanlamada son 5 sezona bakılıyor. Her dönem performansı, 2 sezon sonraki durumu etkiliyor. Bu doğrultuda 2021-22 dönemini ilk 15 içinde tamamlayamazsak, 2023-24’te Avrupa’ya 5 değil, 4 takım gidecek. Devler Ligi’nde tek temsilcimiz (1. ön elemeden başlayacak) olacak ve Avrupa Ligi’nde ise hiçbir takımla temsil edilmeyeceğiz. Diğer 3 temsilcimiz, Konferans Ligi’ne 2. ön elemeden start verecek.

Kartal zaten gruplarda

Beşiktaş, zaten Kupa 1’de gruplarda... Ne kadar çok takımımız gruplara kalırsa, Türk futbolunun geleceğini kurtaracak puanları daha çabuk toplama ihtimalimiz o kadar kuvvetlenecek. İşte bu yüzden bu akşam Avrupa Ligi’nde Galatasaray ve Fenerbahçe, Konferans Ligi’nde ise Trabzonspor ile Sivasspor’un rakiplerini geçerek yollarına devam etmeleri hayati önem taşıyor. Eski günlere dönmek ve yeniden lig şampiyonumuzun direkt gruplara kalmasını sağlamak biraz zaman alacak. Kupa 1’de bu garantiyi kapmak için Türkiye’nin 10. sıraya yükselmesi ya da 11. olursa, Devler Ligi’ni kazanan takımın aynı sezon ülkesinde de gruplara katılım vizesi alması gerekiyor.

Haberin Devamı

M. Çağrı Davran

Türkiye için Avrupada kritik gece

Türkiye için Avrupada kritik gece

YORUM YAZ