MENÜ

Tolgay Arslan'ın yeni takımı şaşırttı! Dünyanın öbür ucuna gitti

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın eski orta saha oyuncularından Tolgay Arslan'ın yeni takımı şaşkınlık yarattı. 32 yaşındaki futbolcu, dünyanın öbür ucuna transfer oldu.

Tolgay Arslan'ın yeni takımı şaşırttı! Dünyanın öbür ucuna gitti

Süper Lig'de Beşiktaş ve Fenerbahçe formaları giydikten sonra İtalya'nın yolunu tutan Tolgay Arslan, Sport 1'e özel açıklamalarda bulunmuştu. Deneyimli oyuncu Türkiye'de çok güzel zamanlar geçirdiğini, ancak son dönemlerde mutlu olmadığını ifade ederken, en büyük hatasını da açıklamıştı. Tolgay, şimdi yeni bir maceraya atıldı.

Haberin Devamı

"Taraftarlara gerektiği gibi veda etmedim"

Beşiktaş'tan Ocak 2019'da siyah - beyazlıların ezeli rakiplerinden Fenerbahçe'ye transfer olan Tolgay, o dönem için en büyük hatasını anlattı. Başarılı orta saha oyuncusu; "Beşiktaş'tan Fenerbahçe'ye giderken taraftarlara iyi davranmadım. Beşiktaş taraftarlarına ve kulübe gerektiği gibi veda etmedim.
Bir anda sözleşmem askıya alındı. Öfke ve hayal kırıklığı içerisindeydim. Ayrılmak istedim. Bugün olsa her şeyi farklı yapardım." ifadelerini kullanmıştı.

Tolgay Arslanın yeni takımı şaşırttı Dünyanın öbür ucuna gitti

"Udinese bana ikinci bir fırsat verdi"

32 yaşındaki orta saha oyuncusu, Udinese'nin kendi için özel bir yeri olduğunu vurguladı. Tolgay sözlerine; "Buraya geldiğime pişman değilim. Türkiye'de de güzel zamanlar geçirdim, ancak sonraları pek mutlu değildim. Sözleşmemi iptal ettim. Ardından Udinese bana kapılarını açtı."

Haberin Devamı

Tolgay, Udinese'nin stadında attığı ilk golü anlattı

18 Eylül'de Udinese Dacia Arena'da Inter'i konuk etti. Ev sahibi ekibin son dakikalara 2-1 önde girdiği mücadelede Tolgay Arslan attığı golle takımının 3-1 öne geçirerek maçın da skorunu belirlemişti.
Tolgay bu golle ilgili olarak ise, "Stadımızdaki ilk golümdü ve harika bir duyguydu. Kendi taraftarınızın önünde gol atmak her zaman için özeldir. İnanılmaz bir atmosfer vardı. Sonunda takımı zafere taşıyabildim. Inter'e karşı gerçekten çok özel bir andı." demişti.

Tolgay Arslanın yeni takımı şaşırttı Dünyanın öbür ucuna gitti

"Beşiktaş'ta deneyim kazandım"

Türkiye'deki günlerine de değinen Tolgay şöyle konuştu; "Beşiktaş ile iki kez Türkiye şampiyonluğu yaşadım. Ardından Şampiyonlar Ligi'nde deneyim kazandım ve gelişim gösterdim."

Türkiye A Milli Takımı'nda neden oynamadı?

Almanya'da doğup büyüyen ve futbola başlayan Tolgay Arslan, Almanya U-21'de forma giymişti. Almanya'da A Milli Takım'a çağrılmayan tecrübeli oyuncu Türkiye A Milli Takımı'nda neden oynamadığını da anlattı.
Tolgay; "Türkiye'de oynarken Türk Milli Takımı'nda oynamayı umuyordum ama maalesef olmadı. Bunun için çok uğraşmadım. Almanya'da büyüdüm, ancak Almanya'nın çok üst düzey oyuncuları vardı."

Tolgay Arslanın yeni takımı şaşırttı Dünyanın öbür ucuna gitti


TOLGAY'IN YENİ TAKIMI BELLİ OLDU

Haberin Devamı

Avustralya ekiplerinden Melbourne City, Tolgay Arslan'la iki yıllık sözleşme imzalandığını duyurdu. Süper Lig'in dev ekiplerinden hem Beşiktaş hem de Fenerbahçe'de oynama fırsatı yakalayan 32 yaşındaki futbolcu, 2020 yılından beri Serie A ekiplerinden Udinese'de top koşturuyordu. 

Tolgay Arslanın yeni takımı şaşırttı Dünyanın öbür ucuna gitti

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Melbourne City'den şu açıklama yapıldı: 'Tolgay Arslan'ın iki yıllık sözleşme imzaladığını duyurmaktan heyecan duyuyoruz! Geçen sezon Serie A'da Udinese formasıyla 36 maça çıktı ve İtalya'dan Melbourne'ye transfer oldu. Hoş geldin Tolgay Arslan!'

İtalya ekibinde geçen sezon 36 maça çıkıp 1 gol atan 32 yaşındaki oyuncunun Serie A ekibiyle sözleşmesi son bulmuştu.

Tolgay Arslanın yeni takımı şaşırttı Dünyanın öbür ucuna gitti

 

YORUM YAZ