MENÜ

Lyanco'dan şaşırtan transfer! Beşiktaş son anda vazgeçti, yeni takımı belli oldu

Resmi imzayı atmak için İstanbul'a gelen ancak Beşiktaş'a transferi 'sağlık taramaları' sonrası iptal olan Southampton'ın 26 yaşındaki Brezilyalı stoperi Lyanco'nun yeni takımı belli oldu.

Lyanco'dan şaşırtan transfer! Beşiktaş son anda vazgeçti, yeni takımı belli oldu

Southampton ile uzun süren pazarlıklar sonunda anlaşma sağlayan Beşiktaş, Lyanco'yu sağlık kontrolleri ve resmi imza için İstanbul'a getirmişti. Brezilyalı stoperin sağlık kontrolleri sırasında diz kıkırdağında problem görülmesi nedeniyle transfer gerçekleşmedi. İkinci kez sağlık kontrolüne sokulan Brezilyalı savunmacının sakatlığının doktorlar tarafından riskli bulunmasının ardından, Beşiktaş 26 yaşındaki stoperin transferinden vazgeçti.

Haberin Devamı

ŞENOL GÜNEŞ: "ÖZEL BİR DURUMU VAR HERALDE"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, transferini ısrarla istediği Lyanco'nun durumu ile ilgili Almanya kampında konuşmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

Bizim şartlarımıza, ekonomimize, takımımıza uyum sağlayacak hem de burayı isteyen oyuncularla bir yarış yapacağız. Şimdilik duyduğuma göre iki tane var. Lyanco'nun çok istememize rağmen özel bir durumu var herhalde. Onu gidince konuşacağız ama yine de görüşüyordular. Ne yaptılar bilmiyorum son durumunu. Bana gelen haber öyleydi.

FESİH MADDESİNİ KABUL ETMEDİ

Beşiktaş, sakatlığından dolayı Lyanco'nun sözleşmesine 10-15 maç kaçırması halinde fesih maddesi koydurma talebinde bulundu. Brezilyalı savunmacı ise bu isteği reddetti. Lyanco, geçen sezon Southampton’da sakatlık yaşamamış, 28 Mayıs’taki son maçında Liverpool’a karşı 90 dakika oynamıştı.

Lyancodan şaşırtan transfer Beşiktaş son anda vazgeçti, yeni takımı belli oldu

YENİ TAKIMI BELLİ OLDU

Southampton'a geri dönmesinin ardından ismi birçok takımla anılan ve son olarak Celtic'in talip olduğu iddia edilen Lyanco'nun yeni takımı belli oldu. 26 yaşındaki Brezilyalı stoper, Katar ekiplerinden Al Gharafa'ya transfer oldu. Katar'a giden Brezilyalı ile ilgili kısa süre içerisinde resmi açıklama bekleniyor.

Haberin Devamı

Lyancodan şaşırtan transfer Beşiktaş son anda vazgeçti, yeni takımı belli oldu

2022-2023 SEZONUNDA 30 MAÇA ÇIKTI

Lyanco, 2022-2023 sezonunda Southampton ile 21 tanesi Premier Lig olmak üzere 30 maça çıktı. 26 yaşındaki stoper bu karşılaşmalarda 1 gol ve 2 asist katkısı sağladı. 26 yaşındaki Brezilyalı stoper sağ ayağını kullanıyor. 1.87 boyundaki Lyanco; Sao Paulo, Torino, Bologna ve Southampton'da forma giydi.

GÜNCEL DEĞERİ 3.5 MİLYON EURO

Piyasa değeri 3.5 milyon Euro olan Lyanco, kariyerinde çıktığı 139 maçta 4 gol atarken 2 de asist yaptı. Başarılı oyuncu, 2023-2024 sezonunda ise 4 haftası geride kalan Championship'te forma şansı bulamadı.

Lyancodan şaşırtan transfer Beşiktaş son anda vazgeçti, yeni takımı belli oldu

YORUM YAZ