MENÜ

Jude Bellingham rekor ücretle Real Madrid'e imza attı

Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund, İngiliz futbolcusu Jude Bellingham'ın transferi konusunda İspanya ekibi Real Madrid ile 103 milyon Euro karşılığında anlaşmaya vardığını duyurdu.

Jude Bellingham rekor ücretle Real Madrid'e imza attı

İspanya LaLiga'da sezonu 2'nci sırada tamamlayan ve Şampiyonlar Ligi'ne yarı finalde veda eden Real Madrid, transfer çalışmalarına başladı. İspanyol ekibi, Borussia Dortmund forması giyen 19 yaşındaki orta saha Jude Bellingham için Borussia Dortmund ile anlaşmaya vardı. Borussia Dortmund'tan yapılan açıklamaya göre Madrid ekibi, bu transfer için 103 milyon Euro sabit transfer bedeli ödeyecek. Yapılan açıklamada ayrıca İspanyol ekibinin ve oyuncunun sportif başarılarına göre değişkenlik gösterebilecek azami yüzde 30 oranında bonus ödeneceği belirtildi. 

Haberin Devamı

2020 yılında Birmingham City'den Borussia Dortmund'a 25 milyon Euro bedel ile transfer olan Bellingham bu sezon çıktığı 42 maçta 14 gol atıp 7 asist yapma başarısı gösterdi. 19 yaşındaki oyuncu, İngiltere Milli Takım formasını da 24 kez terletti. 

İşte Dortmund'un resmi siteden yaptığı açıklama;

Jude Bellingham, Borussia Dortmund'tan Real Madrid CF'ye transfer olmak üzeredir. Taraflar bugün bu transferin esası üzerinde anlaşmaya varmışlardır. Sözleşmeye ilişkin ayrıntıların halen koordine edilmesi ve belgelendirilmesi gerekmektedir. Transferin gerçekleşmesi ayrıca FIFA Transfer Eşleştirme Sistemi (FIFA TMS) hükümleri uyarınca uygun ve zamanında işleme tabi tutulacaktır.

Jude Bellingham rekor ücretle Real Madride imza attı

Real Madrid, transferin gerçekleşmesi halinde BVB'ye 103.0 milyon Avro sabit transfer tazminatı ödeyecek. Buna ek olarak, sabit transfer ücretinin azami %30'u kadar değişken transfer ücreti ödenmesi konusunda da anlaşmaya varıldı. Değişken transfer ücretleri Real Madrid'in belirli sportif başarıları elde etmesine ve/veya oyuncunun önümüzdeki altı sezon boyunca Real Madrid'de göstereceği sportif başarılara veya performansa bağlıdır.

Haberin Devamı

'JESUS ANLAŞMA SAĞLADI'

Sonuç olarak, yönetim 2023/2024 mali yılı için temel kazanç rakamları (FAVÖK, FVÖK) üzerinde yaklaşık 77 milyon Avro tutarında minimum pozitif bir etki beklemektedir. Bu tutar, değişken transfer ücretlerinin ödenmesi için üzerinde mutabık kalınan koşulların oluşmasına bağlı olarak artabilir.

Jude Bellingham rekor ücretle Real Madride imza attı

Uluslararası FIFA transfer penceresinin 1 Temmuz 2023'ten itibaren açılması ve diğer hususların yanı sıra diğer düzenleyici kurum gereklilikleri nedeniyle, transfer işi mevcut 2022/2023 mali yılına değil, 2023/2024 mali yılına denk gelecektir.

Borussia Dortmund'un Yükselen Yıldızı: Jude Bellingham

Jude Bellingham rekor ücretle Real Madride imza attı

YORUM YAZ