MENÜ

Transfer şampiyonu Barcelona!

Son olarak 120 milyon Euro’luk bonservis bedeli karşılığında Antoine Griezmann’ı kadrosuna katan İspanyol devi, transfer şampiyonu oldu. 2014 yılından beri 971 milyon Euro ödeme yapan Katalan ekibi, transfere en çok para harcayan kulüp oldu.

Transfer şampiyonu Barcelona!

İspanya La Liga ekiplerinden Barcelona, son olarak kadrosuna Atletico Madrid’in yıldızı Antoine Griezmann’ı kattı. Katalan ekibi, 28 yaşındaki Fransız santrfor için 120 milyon Euro’luk (772 milyon TL) serbest kalma bedeli ödedi. Böylece Barça, bir rekorun altına imzasını attı. 2014 yılından bu yana transfere 971 milyon Euro’luk (6.3 milyar TL) ödeme yapan Barcelona, bu tarihten itibaren en çok harcama yapan takım oldu.

Haberin Devamı

Alkışlar Real’e

Katalan ekibi, transfere yaptığı harcamalarla ön plana çıkan İngiliz ekibi Manchester City ve Fransız temsilcisi PSG’yi bile geride bıraktı. Ada temsilcisi, son 5 sene içerisinde transfere 896 milyon Euro (5.7 milyar TL) harcama yaparak listede ikinci sırada yer aldı. PSG ise 695 milyon Euro (4.5 milyar TL) ile 7. oldu.

Barcelona’nın ezeli rakibi Real Madrid ise listede 8. sırada yer aldı. 5 senede bonservise 679 milyon Euro (4.3 milyar TL) ödeyen Eflatun-Beyazlılar, bu süre içerisinde büyük başarılara imza attı. Başkent temsilcisinin rakipleri transfere servet yatırdı ama hedefine bir türlü ulaşamadı. 4.3 milyar TL’nin neredeyse yarısını bu sezon harcayan Real ise 5 yılda 3 kez Şampiyonlar Ligi’ni kazandı.

Haberin Devamı

Transfer şampiyonu Barcelona

YORUM YAZ