MENÜ

Trabzonspor'da kafalar karışık

Avrupa'ya erken veda eden Trabzonspor kararsız kaldı.

Trabzonspor'da kafalar karışık

UEFA sıralamasında 302. basamakta yer alan rakibi Rabotnicki’ye elenen Trabzonspor, hem üzüldü hem sevindi. Yeni transferler Okay, Cavanda ve M’Bia’nın performansı camiadan tam not alırken, file bekçisi kaptan Onur Kıvrak’ın son durumu ise büyük hayal kırıklığına sebebiyet verdi.

UEFA Avrupa Ligi, 3. Ön Eleme Turu’nda Makedon takımı Rabotnicki’ye elenen Trabzonspor, büyük hayal kırıklığı yaşadı. Ancak Avni Aker’deki 1-1’lik maçta özellikle ikinci yarıda oynanan futbol gelecek adına olumlu sinyaller verdi. İlk kez bordo-mavili taraftarların önüne çıkan M’Bia ve Cavanda’nın 120 dakika boyunca istekli görüntüsü büyük alkış topladı. Aynı şekilde genç yıldız Okay Yokuşlu da attığı golle tam not aldı. Özellikle Stepham M’Bia, mücadele içerisinde ve sonunda tribünler tarafından büyük ilgi gördü.

Öte taraftan, takım kaptanı Onur Kıvrak’ın performansı ise moralleri epeyce bozdu. Geçen haftaki ilk karşılaşma öncesi hem teknik direktör Şota hem de sportif direktör Süleyman Hurma ile sorunlar yaşayarak kadro dışı kalan Onur’un, rövanştaki durumu da iç açıcı gözükmedi.

Mücadelenin 90. dakikasında yaptığı hata ile neredeyse golü getirecek olan tecrübeli kaleci, 112. dakikada da yaptığı hatalı çıkışla bütün tur umutlarını tüketti.

27 yaşındaki file bekçisinin, geçtiğimiz sezonun neredeyse tamamını sakatlıkla geçirmesinin kendisini psikolojik olarak yorduğu ifade edildi. Hem mental hem de fiziksel anlamda güçsüz düşen milli eldivenin hazırlık döneminde de sorunlar yaşamasının dengesini bozduğu aktarıldı.

Başarılı kalecinin maç kondisyonunu artırdıkça eski günlerine kavuşabileceği ve yeniden özgüven yakalayabileceği savunuldu.

(Milliyet)

Haberin Devamı
YORUM YAZ