MENÜ

Trabzonspor'da gözler başkanlık seçimlerinde

Trabzonspor’da Başkan Ahmet Ağaoğlu’nun istifası ve alınan olağanüstü kongre kararında süreç ilerlerken sıcak bir gelişme yaşandı. Camiadan büyük baskı gören Ahmet Ağaoğlu kesin kararını henüz vermezken liste çalışmalarını hızlandıran Ertuğrul Doğan'ın hoca adayları belli oldu.

Trabzonspor'da gözler başkanlık seçimlerinde

2022-23 sezonunda Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi'ne veda eden, diğer yandan Süper Lig'de hedeflenen başarıdan uzaklaşan Trabzonspor'da, yönetim kurulu olağanüstü kongre kararı aldı. Kulüp başkanı Ahmet Ağaoğlu istifasını açıklayarak 2018'de başladığı ve 5 yılı bulan başkanlık macerasına da veda etti. 

Haberin Devamı

5 YILDIR GÖREVDEYDİ

8 Nisan 2018 yılında yapılan 73'üncü Olağanüstü Genel Kurul'da Muharrem Usta'nın ardından kulübün 17'nci başkanı seçilen Ahmet Ağaoğlu, 5 yıldır bu görevde bulunuyordu. Sonrasında yapılan 2 genel kurulda da başkan seçilen Ağaoğlu, 3'üncü döneminde yönetim kurulunun talepleri doğrultusunda olağanüstü kongreye gidilmesinin yolunu istifa ederek açtı. 

"TRABZONSPOR'A GİDEBİLİRDİ"

ABDULLAH AVCI DÖNEMİ SONA ERDİ

Süper Lig'in 24. haftasında evinde Ümraniyespor'a 2-1 yenilerek 38 puanla 6. sırada kalan Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı, Ahmet Ağaoğlu'nun kongre kararı almasının ardından istifa kararı aldı. Tecrübeli teknik adam, 2020-2021 sezonunun 9. haftasında 10 Kasım 2020'de başladığı Trabzonspor kariyerinde 93 lig karşılaşmasında 52 galibiyet, 28 beraberlik, 13 mağlubiyet aldı. Bordo-mavililer, Abdullah Avcı ile ilk sezonunu 2.03 ve şampiyon olarak bitirdiği geçen sezonu 2.13 puan ortalamasıyla tamamlarken, bu sezon ise 1.65 ortalamada kalarak en kötü dönemini yaşadı.

Haberin Devamı

AHMET AĞAOĞLU İÇİN KRİTİK HAFTA

Başkanlıktan istifa ettikten sonra aday olması için camiadan büyük baskı gören Ahmet Ağaoğlu kesin kararını henüz vermedi. Yurt dışında olan başkan, bugün İstanbul’a dönecek. Bazı eski başkanlar, kurucu üyeler ve önemli iş adamlarından ciddi destek gören Ağaoğlu, kararını bu hafta netleştirecek.

EN GÜÇLÜ YÖNETİMİ KURMAYA HAZIRLANIYOR

Şampiyon Başkan, hem maddi olarak güçlü hem de vizyonu yüksek bir yönetim listesi oluşturursa seçime girecek. Sponsorluk konusunda da bazı önemli firmalardan söz alan Ağaoğlu, son yılların en güçlü yönetimini kurmaya hazırlanıyor. Taraftarların da sosyal medyada büyük destek verdiği Ağaoğlu’nun 17 Mart akşamına kadar listesini Trabzonspor Divan Kurulu’na sunması gerekiyor.

ERTUĞRUL DOĞAN İKNA TURLARINDA

Abdullah Avcı’nın istifasından dakikalar sonra başkan adaylığını açıklayan Ertuğrul Doğan, liste çalışmalarını hızlandırdı. Mevcut yönetimden 3-4 kişiyi kadrosuna eklemeyi planlayan Doğan, camiada kabul görmüş ve Ağaoğlu’nun olası adaylığı halinde elini güçlendirecek bazı isimleri ikna etmeye çalışıyor. Son 5 yılda ekonomik anlamda kulübe büyük destek veren Doğan, kaynak konusunda sıkıntı çekmemek adına bazı iş adamlarını da listesine alacak.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR'A ÇÖZÜM ÖNERİSİ

GERRARD VE BILIC GÜNDEMDE

Trabzonspor’un Asbaşkanı diğer yandan da teknik adam konusunda ön hazırlık yapıyor. Sergen Yalçın, Çağdaş Atan gibi yerli hocaların yanı sıra son olarak Aston Villa’yı çalıştıran Steven Gerrard ve Slaven Bilic gündemde. Teknik direktör konusunda kesin karar, seçimden sonra verilecek.

 
 
 
Bu gönderiyi Instagram'da gör
 
 
 

Fanatik (@fanatikcomtr)'in paylaştığı bir gönderi

YORUM YAZ