MENÜ

Trabzonspor'da Onuachu yoksa, Enis Destan var! Fırtına, efsanesine karşı...

Trabzonspor, Trendyol Süper Lig'in 28. haftasında Fatih Tekke'nin çalıştırdığı Alanyaspor'a konuk olacak. Bordo-Mavili ekipte, maç öncesinde tüm planlarını yapan teknik direktör Abdullah Avcı, genç yıldızı Enis Destan'a güvenirken takımının kanat organizasyonlarına da büyük önem veriyor. Yazarımız Olcay Çakır, bu akşamki Alanyaspor maçı öncesi Trabzonspor’u değerlendirdi...

Trabzonspor'da Onuachu yoksa, Enis Destan var! Fırtına, efsanesine karşı...

Süper Lig'de Alanyaspor'a konuk olacak Trabzonspor'da tek hedef galibiyet. Fırtına, yapacağı kanat organizasyonlarıyla galibiyete uzanmayı hedeflerken takımın gözden düşen forveti Umut Bozok'un da dönüş maçı olabilir. Öte yandan tüm gözler, Avcı'nın genç golcüsü Enis Destan'da olacak. Yazarımız Olcay Çakır, Alanyaspor - Trabzonspor mücadelesi öncesinde değerlendirmelerde bulundu. Detaylara göz atalım... 

Haberin Devamı

Fırtına, kanatlardan vuracak!

Hafta içinde kupa maçında Başakşehir’e gol atan ve Trabzonspor’u yarı finale taşıyan Edin Visca ile Trezeguet ikilisi oldukça formda. Mısırlı yıldız, son 3 lig maçında da rakip fileleri havalandırdı. Teknik direktör Abdullah Avcı, zorlu Alanyaspor deplasmanında ana hücum planını kanatlar üzerinden kuracak. Trezeguet ile Visca’nın sık sık rakip ceza sahasına girmesini ve Enis Destan’ı desteklemesini isteyen Avcı, beklerdeki Eren Elmalı ve Meunier’in de performansına yine çok güveniyor. Abdullah hocanın üstünde durduğu konulardan biri de orta saha direnci. Alanyaspor’un merkezde mücadele gücü yüksek isimlere sahip olduğunu belirten tecrübeli çalıştırıcı, Umut Güneş-Berat Bardhi üçlüsüyle son idmanda özel bir görüşme gerçekleştirdi, uyarılarını iletti.

Haberin Devamı

Trabzonsporda Onuachu yoksa, Enis Destan var Fırtına, efsanesine karşı...

Son 4 maçta gol yemediler

Ligde sırasıyla Hatayspor, Pendikspor ve Adana Demirspor’u mağlup eden Trabzonspor, hafta içinde de kupada Başakşehir’i mağlup etti. Bordo-Mavililer, bu 4 maçlık periyotta gol bile yemedi. Abdullah Avcı takım savunmasını ciddi şekilde toparlarken, Meunier transferi direkt etkisini gösterdi. Avcı’nın stoperde ise yine Mendy’yi Denswil’le oynatması bekleniyor. Sakatlıktan yeni dönen Joaquin Fernandez, Alanya’ya giden kafilede yer almadı.

Trabzonsporda Onuachu yoksa, Enis Destan var Fırtına, efsanesine karşı...

Alanyaspor stres altında

Fatih Tekke yönetiminde sergilediği pozitif futbolla dikkat çeken Alanyaspor, son haftalarda 3 puan almayı ise başaramıyor. Güney ekibi her ne kadar son 6 maçının 1’ini kaybetmiş olsa da diğer 5 karşılaşmada rakipleriyle berabere kaldı. Düşme stresini derinden hisseden Alanyaspor’da, Trabzon maçı öncesi tek eksik isim forvet Hwang.

İşte yazarımız Olcay Çakır'ın bu akşamki Alanyaspor maçı öncesi Trabzonspor değerlendirmesi... 

'Fark yaratan en önemli konu...'

Abdullah Avcı, Onuachu’nun Afrika’da olduğu dönemde Enis'i güçlü bir alternatif haline getirdi. Böylece Onuachu’nun sakatlık döneminde hazır bir oyuncu kullanmış olacak. Hareketli, gelişime açık Enis’in bu süreçte kendisine Avrupa Şampiyonası yolunu açabilecek performansların bu maçlar olduğunu iyi özümsemesi gerekiyor. Menuier’in gelişiyle aynı dönemlere denk gelen Trezeguet’nin Afrika dönüşü, Trabzonspor ’da fark yaratan en önemli konu oldu.

Haberin Devamı

Trabzonspor efsanesi Fatih Tekke'ye karşı!

Eren sol tarafta kendini bulurken, Visca da sağ tarafta ona açılan konfor alanını etkili kullanmaya başladı. İhtiyaçtan, yokluktan bir çözüm modeli olarak Mendy’yi stoper hattına monte eden Abdullah Avcı, en başta eleştiri aldığı bu hususta bugün oyuncunun büyük oyunlarıyla övgü alıyor. Bir Trabzonspor efsanesi; olan Fatih Tekke’nin Alanyaspor’una karşı da seriyi devam ettirme maçı olacak. Bundan önce gol yemeden kazandığı rakiplerine göre biraz daha farklı bir oyun modeli ile karşılaşacak Trabzonspor...

Trabzonsporda Onuachu yoksa, Enis Destan var Fırtına, efsanesine karşı...

Bozok’un dönüş maçı olabilir

Çıkışları etkili Alanyaspor takım halinde kompakt hareket ediyor, defansif zaafları nedeniyle doğru kapanmak zorundalar, son dönemlerde beraberliklerle anılıyorlar. Bu beraberliklerin gollü beraberlikler olması dikkat çekici bir detay. Trabzonspor’un son haftalarda oyunundaki olgunlaşma, gelecek seneye önemli bir hazırlık. Menuier gibi az, öz transferiyle bile çehresi bu kadar değişen; Eren’i, Umut Güneş’i bu kadar fabrika ayarlarına çeken şey kim bilir bu karşılaşmada kimi öne çıkaracak? Önemli yatırım yapılmış, unutulmuş bir gol kralının, Umut Bozok’un sahalara dönüş maçı olabilir mesela.

YORUM YAZ