MENÜ

Trabzonspor'da kazanma odaklı oyun şart! 3 puan makas kapatır...

Süper Lig'in 10. haftasında Fatih Karagümrük, Trabzonspor'u kendi sahasında ağırlayacak. Fırtına'da, bu sezon ikinci hocalık dönemine Alanyaspor maçıyla 'merhaba' diyen Abdullah Avcı'nın takımı, sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrıldı. Avcı, İstanbul temsilcisini de mağlup ederek üst üste ikinci maçından galibiyetle ayrılmayı hedefliyor. Yazarımız Olcay Çakır, Trabzonspor'un Fatih Karagümrük maçında nasıl oynaması gerektiğini detaylandırdı.

Trabzonspor'da kazanma odaklı oyun şart! 3 puan makas kapatır...

Fatih Karagümrük deplasmanına çıkacak olan Trabzonspor'da, Abdullah Avcı'nın tek hedefi 3 puanı cebine koymak... Fırtına, bu anlamda hazırlıklarını tamamladı ve İstanbul'dan galibiyetle dönmek için oyun planını belirledi. Yazarımız Olcay Çakır, Süper Lig'de bugün oynanacak Karagümrük maçı öncesi Trabzonspor’u değerlendirdi...

Haberin Devamı

‘Yüksek enerji istiyorum’

Abdullah Avcı, Karagümrük maçı öncesi takımla yaptığı son toplantıda “Birlikte oynamak, birbirimiz için oynamak zorundayız” dedi. Trabzonspor’un teknik patronu, “Trabzonspor’a bir kazanıp, bir kaybetmek yakışmıyor. Kaliteli ve kapasitesi yüksek oyuncularsınız. Yeter ki sahada yüksek enerji verelim. Herkesin birbirine yardımcı olduğu, daha iyisi için ittiği bir takım görmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Trabzonsporda kazanma odaklı oyun şart 3 puan makas kapatır...

Deplasmanda çıkış maçı

Bu sezon dış sahadaki 4 maçının 3’ünü kaybeden Trabzonspor, geçtiğimiz sezon da Abdullah Avcı yönetiminde çok kötü bir performans göstermişti. Tecrübeli hoca, ikinci döneminin ilk dış saha mücadelesinde olumsuz seriyi noktalamak istiyor. Bordo-Mavililer, Karagümrük’ün ardından önümüzdeki hafta Fenerbahçe’ye Kadıköy’de konuk olacak. Karadeniz ekibi, geçen sezon deplasmanda Karagümrük’e 4-1 yenilmişti. Bu karşılaşma aynı zamanda rövanş anlamı taşıyor.

Haberin Devamı

Trabzonsporda kazanma odaklı oyun şart 3 puan makas kapatır...

Sınırda tek isim Eren

Fenerbahçe derbisi öncesi BordoMavili takımda ceza sınırındaki tek oyuncu Eren Elmalı. Milli sol bek, Karagümrük karşılaşmasında bugün kart görmesi halinde Kadıköy’de forma giyemeyecek. Teknik heyet, tüm oyunculardan hakemle gereksiz diyaloğa girilmemesini ve dikkatli olunmasını istedi.

Fırtına’da 4 eksik var

Trabzonspor’da zorlu deplasman öncesi 4 oyuncu sakat. Sezon başında çapraz bağları kopan Orsic’in yanı sıra Yunanistan Milli Takımı’nda sakatlanan Bakasetas, Hüseyin Türkmen ve Orsic, Karagümrük mücadelesinde forma giyemeyecek. Ev sahibi ekipte ise Ditura, Levent, Salih, Paoletti, Mendes ve Lasagna’nın sakatlıkları bulunuyor.

Trabzonsporda kazanma odaklı oyun şart 3 puan makas kapatır...

Trabzonspor'un Fatih Karagümrük ile oynayacağı mücadele öncesinde yazarımız Olcay Çakır, Fırtına'nın röntgenini çekti. Çakır, 3 puanlı sistemde her şeyin mümkün olduğunu düşünürken bu maçın, konum belirleme müsabakası olacağının da altını çiziyor.

Kazanmanın kıymeti büyük

Abdullah Avcı ile onun ‘geri gelişinin’ ikinci maçına çıkacak Trabzonspor... İyi futboldan çok kazanma odaklı futbol ilk maçın özetiydi. Eski teknik adamının bıraktığı anlayıştan Abdullah Avcı anlayışına geçiş elbette kolay olmayacaktı. Zaman kısıtlı olunca sağlam adımlar atmak, macera aramamak önemliydi. Şimdi her maç daha fazlasını gösterme zamanı Trabzonspor için. İlk maç oynanan oyun beğenilmemişti. Ama kazanmanın kıymeti büyük. O nedenle anlaşılır bir durumdu. İlerleyen haftalarda bu maçlar ‘3 puan aldı’ olarak hikayeleşecek. Tıpkı şampiyonluk sezonundan önceki sezon yaşarken çekilen ama sonrasında adı bile anılmayan sıkıntılar gibi.

Haberin Devamı

Konum belirleme maçı...

Ligimizde makası açan iki takım var. Ve bunu sıklıkla ifade eden teknik adamlar izliyoruz. Bu herkesin malumu konu hakkında ifade edilen söylem tehlikeli bence. Bugün de Trabzonspor, Karagümrük karşısına adeta ligdeki konumunu belirlemek için çıkacak. Makası açan 2 takıma yakın bir açıyla mı pozisyon alacak, yoksa diğer kulüplere yakın bir açıyla mı konumlanmak isteyecek bunu gözlemleyeceğiz. Bjelica’yı inatlarıyla hatırlayacağız. Sonra da vazgeçilmesiyle.

Trabzonsporda kazanma odaklı oyun şart 3 puan makas kapatır...

3 puan makas kapatır

Bardhi maliyeti de düşünüldüğünde ‘hatalı’ transfer kategorisinden bir türlü çıkamayan bir oyuncu. Abdullah Avcı’nın 11 tercihinde ondan vazgeçtiğine tanıklık edebiliriz. Karagümrük son Adana Demir galibiyetiyle adeta gözdağı verdi bile. Zor maç olacak geri dönen teknik adam için. İstediği oyunu ya da ‘istenilen’ oyunu üretebilmek için yeterli zamanı olmayan Avcı’nın yine kazanma odaklı oyun tercih etmesi şart. Ancak kademe kademe güçlenen... Kötü oyun 1 gün konuşulur. 3 puan makas kapatır.

Haberin Devamı
Edin Visca, Trabzonspor'un bu sezonki hedefini açıkladı: Ligde ilk 4 içinde olmak ve Türkiye Kupası'nı kazanmak

Trabzonsporda kazanma odaklı oyun şart 3 puan makas kapatır...

YORUM YAZ