MENÜ

Trabzonspor'da Avrupa Ligi hesapları

UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam etmek isteyen Trabzonspor, Kızılyıldız yenilgisiyle gruptan çıkma şansını zora soktu. Bordo-mavililer, son maçların sonuçlarına göre play-off’lardan birine kalacak ya da Avrupa’ya veda etmiş olacak.

Trabzonspor'da Avrupa Ligi hesapları

Kızılyıldız karşısından en kötü skorla ayrılan Trabzonspor için artık matematiksel hesaplar devreye girecek.

Haberin Devamı

Son maçını Trabzon’da, 10 puanla grup liderliğini garantileyen Ferencvaros ile oynayacak olan bordo-mavililerin olmazsa olmazı, galibiyet... Bundan sonraki ihtimallerde Monaco-Kızılyıldız karşılaşmasının sonuçları etkili olacak.

İlgili Haberler

Karadeniz ekibinin UEFA Avrupa Ligi’nde yoluna devam edebilmesi için, üç puan alıp, diğer maçın berabere bitmesi gerekecek. Kızılyıldız da Monaco deplasmanında kazanırsa, bu kez, 9’ar puanı olacak Trabzonspor ile Sırp ekibi arasında ikili averaja bakılacak. Birbirlerini 2-1 yenen iki takımın genel averajı belirleyici olacak. Şu anda avantajlı gibi dursak bile, son maçlarda alınacak galibiyetin yanında atılacak goller de önem taşıyacak.

Haberin Devamı

Trabzonsporda Avrupa Ligi hesapları

Trabzonspor’un beraberliği senaryosunda ise; iki takımın beraberliğinde Monaco, UEFA Avrupa Ligi play-off’una, bordo-mavililer ise Konferans Ligi play-off’una kalacak. Monaco kazanırsa yine aynı durum geçerli olacak. Kızılyıldız galip gelirse, Bu kez Sırp ekibi ikinci olacak, Trabzonspor üçüncü olarak Konferans Ligi play-off’unu oynayacak, Fransız ekibi ise saf dışı kalacak.

Trabzonspor, eğer hangi play-off’a katılırsa katılsın, burada elenirse, Avrupa defterini kapatacak.

Taraftara gözaltı

Kızılyıldız ile Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da oynayan Trabzonspor’da bir grup taraftar, maç bitiminde Sırbistan polisi tarafından gözaltına alındı.

Karşılaşmanın ardından stadın çevresinde bekleyen taraftarları polis götürdü.

Haberin Devamı

Sosyal medyada tepki gören olay karşısında Belgrad Büyükelçiliği devreye girdi. Yapılan görüşmeler sonucunda bordo-mavili taraftarlar serbest kaldı. (Skorer)

YORUM YAZ