MENÜ

Trabzonspor tarih yazdı! Abdullah Avcı'dan müthiş plan

23 Ağustos 1997’den bu yana Fenerbahçe ile deplasmanda oynadığı hiçbir lig maçını kazanamayan Trabzonspor, ezeli rakibi 50 bin taraftarının önünde bu kez dağıttı. Abdullah Avcı ve öğrencileri, hem 26 senelik büyük hasrete son verdi hem de bu sezon 19’de 19 yapan Fenerbahçe’nin müthiş serisini bitirdi.

Trabzonspor tarih yazdı! Abdullah Avcı'dan müthiş plan

Ligde geride kalan 10 haftada 5 galibiyeti bulunan, derbi öncesinde Fenerbahçe’nin tam 14 puan gerisinde olan Trabzonspor, Kadıköy’de tarih yazdı... 1997’nin Ağustos ayında Kadıköy’de 3-1 kazandıktan sonra bir daha lig galibiyeti göremeyen Bordo-Mavililer, Abdullah Avcı yönetiminde 26 yıl sonra bir ilki başardı. İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Fırtına, ikinci devrenin henüz başında üst üste attığı 2 golle Fenerbahçe’yi adeta şoka soktu. Trabzonspor, aldığı bu kritik zaferle deplasmandaki kötü gidişatına da son verdi. Öyle ki 2023 senesinde çıktığı 15 lig maçında sadece 3 galibiyeti bulunan Fırtına, bunların 1’ini de hükmen kazanmıştı.

Haberin Devamı

Trabzonspor tarih yazdı Abdullah Avcıdan müthiş plan

DEPLASMAN FOBİSİ BİTTİ

Bu sezon özelinde ligdeki 5 dış saha mücadelesinde 1 kez 3 puanı hanesine yazdıran Bordo-Mavililer, 3 yenilgi ve 1 beraberlik elde etmişti. Trabzonspor, Kadıköy’de deplasman fobisini çözmüş oldu. Fırtına bunu yaparken de Fenerbahçe’nin lig ve Avrupa’daki 19 maçlık müthiş kazanma serisini bitirdi.

Trabzonspor tarih yazdı Abdullah Avcıdan müthiş plan

BERAT ÖZDEMİR 25 METREDEN ATTI

Yaz transferinin son günlerinde kiralık olarak Trabzonspor’a dönen Berat Özdemir, Bordo-Mavili formayla ilk lig golünü Fenerbahçe’ye attı. Fırtına’nın başarılı orta sahası, ilk yarının henüz başında gelişen pozisyonda ceza sahası dışından kaleye adeta füze gönderdi. 25 metreden meşin yuvarlağı köşeye gönderen Berat, Trabzonspor’u 2-0 öne geçiren isim oldu. 90 dakika sahada kalan ve görevini çok iyi yapan Berat Özdemir, Mendy ile birlikte oynadığı 3. maçta çok daha uyumlu bir görüntü çizdi.

Haberin Devamı

Trabzonspor tarih yazdı Abdullah Avcıdan müthiş plan

İŞTE PEPE FARKI

Trabzonspor’un yaz dönemindeki en flaş transferi olan Nicolas Pepe, 11’de ilk maçına Kadıköy’de çıktı. Sakatlık problemleri nedeniyle ilk 8 haftada forma giyemeyen ve Alanyaspor ile Karagümrük karşılaşmalarında sonradan oyuna giren Fildişili yıldız, derbiye 11’de başladı. Hafta içinde teknik direktör Abdullah Avcı ile yaptığı görüşmelerde ısrarla bu maçta oynamak istediğini belirten Pepe, kalitesini gösterdi ve 47. dakikada Abdülkadir’in asistinde golünü attı. Trabzonspor formasıyla siftahı derbide yapan Pepe, 62. dakikada yerini Trezeguet’ye bıraktı.

Trabzonspor tarih yazdı Abdullah Avcıdan müthiş plan

ABDÜLKADİR'DEN ASİST KATKISI

Bakasetas’ın yokluğunda son 2 maça 10 numara bölgesinde başlayan ancak hücum performansıyla hayal kırıklığı yaratan Abdülkadir Ömür, derbide yine ilk 11’deydi. Bu kez çok daha istekli ve agresif oynayan Abdülkadir, Pepe’nin golünde hem topu getirdi hem de asisti yaptı. Genç yıldız, ilerleyen bölümlerde yerini sakatlıktan dönen ve kulübede başlayan Bakasetas’a bıraktı.

Trabzonspor tarih yazdı Abdullah Avcıdan müthiş plan

EREN ELMALI HAFTAYA YOK

Bordo-Mavili takımın sol beki Eren Elmalı, ceza sınırındaki tek oyuncuydu. Eren, 52. dakikada gördüğü sarı kartla ceza durumuna düştü. Başarılı futbolcu son bölümlerde yaşadığı sakatlık nedeniyle ise mücadeleyi tamamlayamadı ve 80. dakikada yerini Larsen’e bıraktı. Abdullah Avcı’nın, önümüzdeki hafta Papara Park’taki Konyaspor maçında Larsen’le başlaması bekleniyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor tarih yazdı Abdullah Avcıdan müthiş plan

ABDULLAH AVCI'DAN MÜTHİŞ PLAN

7 ay sonra Trabzonspor’daki ikinci dönemine başlayan Abdullah Avcı, Alanyaspor karşılaşmasından 1-0’lık galibiyet çıkartmış, deplasmandaki Karagümrük mücadelesi ise 0-0 bitmişti. Her iki maçta da Bordo-Mavililer beklentilerin altından bir futbol ortaya koyarken, Fenerbahçe deplasmanında çok başka bir Trabzonspor vardı. Karşılaşma öncesinde yaptığı değerlendirmede, “Fenerbahçe’ye hem teoride hem de pratikte çok iyi hazırlandık. Baskıysa baskı, topa sahip olmaksa topa sahip olmak... Trabzonspor’un olduğu yerde kazanmak vardır. Taraftarımızın ne istediğini iyi biliyorum” diyen Avcı’nın Kadıköy’de uyguladığı plan net şekilde tuttu.

Trabzonspor tarih yazdı Abdullah Avcıdan müthiş plan

Onuachu üzerinden gittiler

Geriden pasla çıkmak yerine Onuachu’ya uzun oynayan ve Fenerbahçe’nin ön alan baskısına ilk yarıda neredeyse hiç izin vermeyen Trabzonspor, ikinci yarı başlarken üst üste bulduğu gollerle 3-0’ı yakaladı. Fenerbahçe penaltıdan 2 gol atmasına rağmen daha fazlasına izin vermeyen ve 1 golü de VAR’da iptal edilen Trabzonspor, orta sahada yaptığı doğru alan paylaşımı, stoperlere pres ve hızlı hücumlarla rakibini mat etti.

Haberin Devamı

Trabzonspor tarih yazdı Abdullah Avcıdan müthiş plan

YORUM YAZ