MENÜ

Galatasaray'da Muslera krizi! İşte sakatlığından dolayı kaçıracağı maçlar

Galatasaray'ın, Süper Lig'in 11. haftasında oynadığı Kasımpaşa maçında aldığı darbeyle dirseğinden sakatlanan Muslera’yla ilgili kulüpten ilk açıklama geldi. Çıkık oluşan ve yerine oturtulan dirsekte kırık yok, ancak kaslarda yırtık, kapsülde kanama ve bağlarda kısmi esneme tespit edildi. 37 yaşındaki eldivenin sahalardan uzak kalacağı zaman da belli oldu. İşte, Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisinin kaçıracağı maçlar...

Galatasaray'da Muslera krizi! İşte sakatlığından dolayı kaçıracağı maçlar

Sarı-Kırmızılı ekibin, en önemli futbolcularından olan Fernando Muslera, Süper Lig'de oynadıkları Kasımpaşa mücadelesinde sakatlık geçirerek oyundan çıkmak zorunda kaldı. Kulüpten yapılan açıklamada, Muslera'nın sakatlık durumuyla ilgili bilgi verildi. Galatasaray'ın file bekçisinin kaçıracağı maçlara göz atalım...

Haberin Devamı

Günay: Bayern maçına hazırım

Muslera’nın yokluğunda eldivenleri devralan Günay Güvenç, Bayern Münih deplasmanında da kaleyi koruyan isim olacak. Sezon başında Gaziantep’ten transfer edilen 32 yaşındaki file bekçisi, daha önce Göztepe, Mersin İdmanyurdu, Adanaspor ve Beşiktaş’ta forma giymiş, futbol altyapısını ise Almanya’da almıştı. Oyundan çıkarken öptüğü Muslera’ya “Geçmiş olsun” mesajını da gönderen Günay, şunları kaydetti: “Allah şifalar versin. Benim de görevim hazır olmak. Takıma katkı sağlamak istiyorum. Bunu geçmişte gösterdim. Burada ve bu seviyelerde de göstermek istiyorum. Kasımpaşa maçında kazanmak önemliydi. Şimdi Bayern Münih maçına hazırlanıyorum. Muslera’nın durumuna bakacağız ama kim oynarsa oynasın, önemli olan kazanmak.”

Haberin Devamı

Galatasarayda Muslera krizi İşte sakatlığından dolayı kaçıracağı maçlar

Resmi hesaptan açıklama yapıldı

Galatasaray’ın yıldız kalecisi Fernando Muslera, her iki kulvarda da iddiasını zirveye taşıdığı kritik bir dönemde, talihsiz bir sakatlık geçirdi. Kasımpaşa mücadelesinde darbeye bağlı olarak dirseği yerinden çıkan tecrübeli eldivenin tedavisi, hastaneye götürülmeden statta Galatasaray’ın sağlık ekibi tarafından başlatılmıştı. Sarı-Kırmızılı kulüp, dün Muslera’nın sağlık durumuyla ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Resmi internet sitesindeki duyuruda şu ifadelere yer verildi.

‘Kırığa rastlanmamıştır’

“Süper Lig’in 11. haftasında oynanan Kasımpaşa maçında aldığı darbe sonrası sol dirsek ekleminde çıkık oluşan ve ilk müdahalesi saha içerisinde yapılan oyuncumuz Fernando Muslera’nın bugün sponsor hastanemiz Medicana’da yapılan tetkiklerinde çıkığa eşlik eden herhangi bir kırığa rastlanmamıştır.”

Galatasarayda Muslera krizi İşte sakatlığından dolayı kaçıracağı maçlar

Tedavisi Florya’da sürecek

“Yapılan ilk değerlendirmede eklem çevresi kaslarda yırtık, eklem kapsülünde kanama ve eklemi oluşturan bağlarda kısmi esneme tespit edilmiştir. Eklem çıkığı saha içerisinde oturtulan oyuncumuzun ileri tedavisine kulübümüzün sağlık merkezinde başlanmıştır.”

Önemli maçlarda yok

Açıklanan bulgulara göre 37 yaşındaki kalecinin 1 ay kadar sahalardan uzak kalacağı tahmin ediliyor. Muslera’nın, Şampiyonlar Ligi’nde Bayern Münih (d) ve Manchester United maçlarını, Süper Lig’de de Hatayspor (d), Alanyaspor, Pendikspor (d) ve Adana Demirspor sınavlarını kaçırması bekleniyor.

Haberin Devamı

Galatasarayda Muslera krizi İşte sakatlığından dolayı kaçıracağı maçlar

Derbilerde sahada olacak

Sağlık ekibinin hedefi, ligdeki Sivasspor deplasmanı ve Şampiyonlar Ligi’ndeki Kopenhag deplasmanında Muslera’yı en iyi sağlık durumuna getirmek. Uruguaylı file bekçisinin en kötü ihtimalde bile lig ve Süper Kupa’daki Fenerbahçe derbilerine yetişeceği belirtiliyor.

Galatasarayda Muslera krizi İşte sakatlığından dolayı kaçıracağı maçlar

Son idman Florya’da

Galatasaray’ın Bayern Münih’le Allianz Arena’da oynayacağı Şampiyonlar Ligi maçının medya programı açıklandı. Aslan son idmanını salı günü saat 12.00’de Florya Metin Oktay Tesisleri’nde yapacak. Okan Buruk ve bir oyuncusunun katılacağı basın toplantısı ise 20.00’de Allianz Arena’da başlayacak. Bayern’in idmanı 18.00’de Sabener Strasse antrenman sahasında, Thomas Tuchel ve bir oyuncusunun katılacağı basın toplantısı ise saat 15.00’te Allianz Arena’da gerçekleşecek. Maç, çarşamba saat 23.00’te oynanacak.

Galatasarayda Muslera krizi İşte sakatlığından dolayı kaçıracağı maçlar

YORUM YAZ