MENÜ

Trabzonspor-Basel maçının gelirleri afet bölgesine

16 Şubat’ta Akyazı’daki Basel maçının tüm geliri, afet bölgesine gönderilecek. Deplasmandaki maç için de İsviçre ekibinden aynı hassasiyet bekleniyor. Trabzonspor, lig başlayana kadar Almanya’da da 50 bin kişilik statta büyük bir takımla yardım karşılaşması oynayacak.

Trabzonspor-Basel maçının gelirleri afet bölgesine

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası seferber olan Trabzonspor Yönetimi, sürekli bölgeye yardım tırlarını gönderirken, maç gelirleri de afetzedelere yollanacak. UEFA’nın kararı sonrası 16 Şubat’ta Konferans Ligi’ndeki Basel karşılaşmasını oynaması kesinleşen Bordo-Mavililer, Akyazı’daki maçın tüm gelirlerini bağışlayacak. Taraftarların, 40 bin kişilik stadı tıklım tıklım doldurması beklenirken, taraftarlar bölgede ihtiyaç duyulan kışlık ürünler konusunda da organizasyon düzenliyor. 23 Şubat’ta ise deplasmanda Basel karşılaşması var. Yönetim, maç gelirleriyle ilgili aynı hassasiyeti İsviçre ekibinden de bekliyor, bu konuda görüşmeler başladı.

Haberin Devamı

Trabzonspor-Basel maçının gelirleri afet bölgesine

Büyük hasılat hedefleniyor

Aynı zamanda 3 Mart’ta başlayacak Süper Lig’e kadar Almanya’da yardım maçına çıkılması planlanıyor. Büyük bir takımla 50 bin kişilik statta karşılaşacak olan Trabzonspor, önemli bir gelire ulaşmayı hedefliyor. Trabzonspor Yönetimi, bölgedeki acıya bir nebze olsun pansuman olmak için elinden geleni yapıyor.

Psikolojik destekle hazırlanıyorlar

TFF, ülkemizi sarsan deprem felaketi nedeniyle Süper Lig’i 3 Mart’ta başlatacağını açıklarken; Trabzonspor, UEFA organizasyonu olduğu için Basel maçına çıkacak. Dün akşam Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde antrenmanlara başlayan Bordo-Mavili takımda morallerfazlasıyla bozuk. Herkesin aklı afet bölgesinde. Trabzonsporteknik heyeti, futbolcuları mental anlamda hazırlamak için profesyonel anlamda psikolojik destek alıyor. Abdullah Avcı da öğrencileriyle sık sık konuşmalar yapıyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor-Basel maçının gelirleri afet bölgesine

Ahmet Ağaoğlu: Önce yaraları saralım

Başkan Ahmet Ağaoğlu, zorlu süreçte herkesi tek yürek olmaya davet etti. Trabzonspor’un patronu, “Yüzyılın felaketiyle karşı karşıyayız. Psikolojimizi sağlam tutmamız lazım. Dezanformasyonlardan uzak duralım. Bunların tartışılacağı, konuşulacağı günler değil. Tek bir vücut halinde bu yarayı nasıl saracağımıza odaklanmalıyız. Parçalanmış aileler var. Maddi manevi herkes elinden geleni yapmalı. Önce yaramızı saralım, sonra bir hesap varsa onu görürüz” ifadelerini kullandı.

Trabzonspor-Basel maçının gelirleri afet bölgesine

Trabzonspor’dan o taraftara davet

Deprem bölgesinde saatler sonra enkaz altından kurtulan bir vatandaşımızın, ekiplerleyaptığı konuşma sosyal medyada gündem olmuştu. Trabzonspor taraftarı olduğunu söyleyen ve çıktığında ilk önceçay içmek istediğini belirten depremzede için Trabzonspor Kulübü bir paylaşım yaptı. Vatandaşımız Trabzon’a davet edilirken, “Bugünler geçecek ve biz seninle Trabzon’da çay içeceğiz” mesajı paylaşıldı.

Trabzonspor-Basel maçının gelirleri afet bölgesine

Bakasetas’tan büyük destek

Trabzonspor’un yıldız ismi Bakasetas, ‘Bir Yunan yapımı Bakasetas’ sözleriyle sosyal medyada fenomen olan taraftara hediyeettiği ve depremzedeler yararına açık artırmaya çıkardığı formayı satın aldı. Bakasetas, imzalı formasını yeniden açık artırmaya çıkarıp gelirini depremzedelere bağışlayacak. Tecrübeli futbolcunun, şu ana kadar 300 bin TL’nin üzerinde yardımda bulunduğu vetakım arkadaşlarıyla desteği sürdüreceği belirtildi.

 

YORUM YAZ