MENÜ

Trabzonspor, Başakşehir deplasmanında fren yaptı

Ligde son 3 maçını kazanan ve bu periyotta tam 13 gol atan Trabzonspor, Başakşehir deplasmanında fren yaptı, sezonu yenilgiyle tamamladı. Başakşehir galibiyetle ligi 5. sırada bitirirken, gözünü pazar günü Fenerbahçe ile oynayacağı Türkiye Kupası finaline dikti

Trabzonspor, Başakşehir deplasmanında fren yaptı

Trabzonspor, tarihi şampiyonluğun ardından bu kez sezonu 6. sırada bitirdi... Nenad Bjelica yönetiminde son 3 maçını kazanan ve ilk kez böyle bir seri yakalayan Bordo-Mavililer, sırasıyla Karagümrük (4-1), Giresunspor (4- 2) ve Alanyaspor’u (5-2) devirmişti. Buperiyotta tam 13 gol atan Fırtına’nın serisi İstanbul’a sona erdi. Başakşehir, gençlerle sahaya çıkan Trabzonspor’u mağlup etti. 5.’lik maçını kazanan Turuncu Lacivertlilert, 62 puanla sezonu tamamladı. Trabzonspor ise 57 puanda kaldı. Başakşehir’de gözler artık tamamen Türkiye Kupası finaline çevrildi. İstanbul ekibi, pazar günü İzmir’de saat 20.45’te Fenerbahçe ile kozlarını paylaşacak.

Haberin Devamı

Deplasman sancısı

Abdullah Avcı ile başladığı sezonda, Orhan Ak ve İhsan Derelioğlu dönemlerinin ardından Bjelica’yı göreve getiren Trabzonspor, sancılı süreçte en büyük sorunu deplasmanda yaşadı. Karadeniz ekibi, dış sahadaki 18 maçta 5 galibiyet (1’i hükmen) ve 2 beraberlikle 17 puan toplayabilirken, Akyazı’da ise 18 maçta 40 puanı hanesine yazdırdı.

Bjelica: Çok net biliyoruz!

Trabzonspor Teknik Direktörü Nenad Bjelica, açıklamalarda bulundu. Bjelica, "80. dakikaya kadar iki tarafada gidebilecek bir maç vardı. O dakikaya kadar iyi bir oyun ortaya koyduğumuzu düşünüyorum. Sezon başında konulan hedeflerin belki de kaybedildiği bir dönemde takımı alabilmek bizim için kolay olmadı. Takımın her gün daha iyi bir duruş gösterdiğini söyleyebilirim. Önümüzdeki yıl için yapacaklarımızı artık çok net biliyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Maçın adamı Deniz Türüç

Başakşehir’ın yıldız ismi Deniz Türüç, sezonun en güzel gollerinden birini dün akşam attı. 34. dakikada ceza sahası dışından müthiş bir şut çıkartan Milli oyuncu, topu kaleci Taha’nın uzanamayacağı köşeye gönderdi. Deniz, bu şuttan yaklaşık 10 dakika önce yine çok sert bir vuruş yapmış ancak Trabzonspor’un genç file bekçisi aynı güzellikte kurtarmıştı. Deniz, Başakşehir’in 2. golünde ise kornerden ortayı yapan isimdi.

Genç Taha'dan 5 kurtarış

Kaptan Uğurcan sakat olduğu için Alanyaspor maçında olduğu gibi kalede yinegenç Muhammet Taha Tepe vardı. Taha, hem ilk yarıda hem de ikinci devrede çok kritik kurtarışlar yaptı ancak yenilgiye engel olamadı. 22 yaşındaki eldivenin, Deniz Türüç'ün ilk golünde yapacağı bir şey yoktu. İkinci golü Eren Elmalı kendi kalesine attı. 3.'sünde de Lima muazzam bir vuruşla topu köşeye yolladı. Taha, 5 kurtarışla maçı tamamladı.

1000 Trabzonlu yalnız bırakmadı

Trabzonspor dün akşam Başakşehir ile prestij maçına çıkmasına rağmen Bordo-Mavili taraftarlar yine takımlarının yanındaydı. Yaklaşık 1000 kadar Trabzonlu futbolsever 90 dakika boyunca Fırtına'ya tam destek verirken, kendilerine ayrılan misafir seyirci tribününü tamamen doldurdular ve hiç susmadılar. Başkan Ertuğrul Doğan da maçı statta izleyenler arasındaydı.

Haberin Devamı

Edin Visca attı sevinmedi

Bu sezon çok ciddi sakatlıklar yaşayan ancak her seferinde daha güçlü dönmeyi başaran Edin Visca, dün Trabzonspor'un tek golünü kaydetti. Bosnalı yıldız, yıllarca formasını terlettiği Başakşehir'e attığı golün ardından sevinmedi. 90 dakika sonunda Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, eski öğrencisini özel olarak tebrik etti.

Trabzonspor, Başakşehir deplasmanında fren yaptı

YORUM YAZ