MENÜ

Spor yazarları Adana Demirspor - Trabzonspor maçını kaleme aldı "Koca bir hayır"...

Süper Lig'de 8. haftanın zorlu geçmesi beklenen maçında Trabzonspor deplasmanda ligin formda takımı Adana Demirspor'la karşı karşıya geldi. Ev sahibi takım rakibini Nani'nin tek golü ile 1-0 mağlup etti. Fanatik yazarları Adana Demirspor - Trabzonspor karşılaşmasını kaleme aldı.

Spor yazarları Adana Demirspor - Trabzonspor maçını kaleme aldı "Koca bir hayır"...

Süper Lig’in 8’inci hafta karşılaşmasında Adana Demirspor, sahasında Trabzonspor’u 1-0 mağlup etti. Ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golü 30'uncu dakikada Nani kaydetti. Fanatik Gazetesi yazarları karşılaşmayı değerlendirdi.

Haberin Devamı

BJELICA'DAN 4 DEĞİŞİKLİK

Trendyol Süper Ligi'nin 8. haftasında Yukatel Adana Demirspor'a konuk olan Trabzonspor'da teknik direktör Nenad Bjelica, son oynadıkları Siltaş Yapı Pendikspor maçının başlangıç 11'ine göre 4 değişikliğe gitti.

Bordo-mavili takım Adana Demirspor karşısına; Uğurcan Çakır, Larsen, Baniya, Denswil, Eren Elmalı, Berat Özdemir, Bakasetas, Visca, Fountas, Bardhi ve Onuachu ilk 11'iyle çıktı.

ADANA DEMİRSPOR'DA BALOTELLI YEDEK BAŞLADI

Adana Demirspor, Trabzonspor karşısına; Ertaç Özbir, Svensson, Gravillon, Semih Güler, Rodrigues, Emre Akbaba, Stambouli, Yusuf Sarı, Belhanda, Nani ve Niang ilk 11'iyle çıktı.

Teknik direktör Patrick Kluivert, geçen hafta kendi sahalarında 4-0 yendikleri Corendon Alanyaspor maçının ilk 11'indeki isimlerden Yusuf Erdoğan ve Balotelli'yi yedeğe çekti, bu oyuncular yerine cezası biten Rodrigues ile Alanya karşısında oyuna sonradan giren Niang'a forma verdi.

Haberin Devamı

SAFA CAN KONUKSEVER: YİNE ŞAŞIRTMADI

Adana Demirspor’a karşı, üstelik de deplasmanda böyle bir orta sahayla çıkmak büyük kumardı. Berat’ın yanında Kourbelis veya Umut Güneş gibi o bölgenin oyuncularından birini oynatmaktansa, Bjelica Bardhi’yi tercih etti. Mendy’nin yokluğunda zaten dinamizm problemi yaşaması muhtemel orta alan, Bardhi-Bakasetas ikilisi birlikte sahada olunca iyice geçirgen oluyor. Üstüne sol tarafta da bir başka 10 numara orijinli isim Fountas’la başlamak hakikaten enteresan. Kontratak futbolunu tercih eden bir hoca, Trezeguet’yi böyle bir maçta neden kenarda tutar, anlamak zor!

Golü hak ettiler

Dönelim maça... İlk yarıda Adana Demirspor net şekilde üstündü. Hem kenarları iyi kullandılar hem merkezden tehlikeli geldiler hem de ön alanda çok adamla baskı yaptılar. Gariptir ki golü ise bir geçiş hücumundan attılar. Yusuf Sarı’nın hazırladığı pozisyonunun devamında Nani, ev sahibini 1-0 öne geçirdi. Aynı Yusuf, 42’de direğe takıldı. Bordo-Mavililer ise ilk yarıda en net fırsatı Bardhi ile yakalasa da, Makedon oyuncu bomboş durumdaki Fountas’a pası vermeyip, pozisyonu harcadı.

Haberin Devamı

OLCAY ÇAKIR: ŞİMDİ DEĞİLSE NE ZAMAN?

Nenad Bjelica mecburiyetler nedeniyle ortada ve defansta değişikliklere gitti. Denswil ve Berat tercihlerinin anlaşılır tarafları vardı, ancak sağ tarafta Larsen tercihinin anlaşılır yanı yoktu. Haftalardır iyi işler yapan Mehmet Can bu kez kenardaydı. Teknik adamın elbet bir bildiği vardır diye düşündüğümüz bu kaçıncı hafta oldu, hatırlamıyorum. Ancak rakibi iyi analiz yaptı ve görülemeyeni gördü diye de düşündük. Ve o gözle bakıp karşılaşmaya odaklandığımızda, geçen haftadan bu maça bir arpa boyu ilerleme kaydedilmediğini anlamamız güç olmadı. Evet Trabzonspor son performans verileriyle bakıldığında Adana Demirspor karşısında zorlanacaktı. Maçın favorisi ev sahibiydi. O nedenle de başka şeyler yapılmalıydı. Aynı şeyleri yaparak bir ileri bir geri giden takım görüntüsüne büründü Trabzonspor.

Mesela Umut Güneş...

Değişim, gelişim, maalesef söz konusu bile değil. Adana Demirspor karşısında “başka şeyler denenecek miydi?” sorusuna cevap; kocaman bir “hayır” oldu. Adana Demirspor oyunu istediği gibi yöneten takım olarak da ilk bölümü attığı golle süsleyen taraf oldu. Oyunun ikinci bölümünde önde baskılarla oyun üstünlüğü kurmaya çalışsa da geçişlerle kalesinde yine tehlike gören taraf Trabzonspor oldu. Bardhi tercihi de arızalı bir tercihti. Açık konuşmak gerekirse... Trabzonspor’un ne oynadığına dair konuşmak ve yazmak hiç bu kadar zor olmamıştı. Yumuşak bir orta saha. İşe yaramayan bir ilk kurgu. Hamlelerin gecikmesi ve tuhaflığı... Dakikalar 52’yi gösterirken bir türlü başlamayan oyun! Balotelli’nin yay üzerinde özene bezene rahat rahat attığı şut... Maça dair benim aklımda yer edenler bunlar. Son not: Bu orta sahaya ihtiyaçtan alınan yüksek maliyetli Umut Güneş nerede mesela... Radikal kararlar şimdi değilse ne zaman?

Haberin Devamı

ERMAN ÖZGÜR: ORTA SAHADA İŞİ ÇÖZDÜLER

Adana Demirspor ve Trabzonspor benzer seviyede topa sahip oldular maçın ilk yarısında. Fakat Adana Demirspor lehine iki önemli ayrıntı hem skoru hem oyunu ev sahibine kazandırdı. İlk ayrıntı pas kalitesiydi. Emre Akbaba, Stambouli, Belhanda çok daha doğru pasları daha çabuk düşünerek yaparak takımlarının ceza sahasına daha çok gitmesini sağladılar. İkincisi ise Yusuf Sarı’ydı. Topu ayağına her aldığında savunmayı tehdit eden, çabukluğunu iyi kullanan Yusuf Sarı hem Nani’nin golünün hazırlayıcısı hem de Adana Demirspor’un hücumdaki etkili ismiydi. Direkten dönen şutunda şans yanında olsa ilk yarıdan da maçın yıldızı olabilirdi.

Haberin Devamı

Güçlü takım profili

İkinci yarıya Trabzonspor hareketli başladı. Özellikle Yusuf Sarı’nın yorulması ile Adana Demirspor tehditleri azalınca hücuma daha rahat ve çok oyuncu ile çıktılar. Fakat çok dirençli bir ikili olan Gravillon-Semih tandemine hata yapmayan Ertaç da eklenince Onuachu’nun bir pozisyonu hariç net fırsat üretemediler. Adana Demir’de Balotelli, Yusuf Erdoğan, Trabzonspor’da skor yapabilecek Trezeguet, Enis Destan gibi hamleler gelmesine rağmen tabela değişmedi. Adana Demirspor taraftarının önünde yine çok güçlü bir takım profili çizerek attığı golün kıymetini bildi ve maçı kazandı. Trabzonspor ise oluşturduğu kadro kalitesine göre maçın içinde bölüm bölüm iyi oynasa da sezon genelinde vadettiği gibi iki ileri bir geri gidecek takım görüntüsü çizmeye devam etti.

Nenad Bjelica: Son ana kadar mücadele edeceğim
Nenad Bjelica: Son ana kadar mücadele edeceğim

Spor yazarları Adana Demirspor - Trabzonspor maçını kaleme aldı Koca bir hayır...

YORUM YAZ