MENÜ

Olcay Çakır, Trabzonspor’un çıkış reçetesini yazdı! 'Gerçeklerle yüzleşme zamanı'

Süper Lig'in 21. haftasında Trabzonspor, Galatasaray'a 5-1 mağlup oldu. Bu sonucun ardından yazarlarımızdan Olcay Çakır, bordo-mavili ekibin çıkış reçetesini kaleme aldı...

Olcay Çakır, Trabzonspor’un çıkış reçetesini yazdı! 'Gerçeklerle yüzleşme zamanı'

Yazarımız Olcay Çakır, Trendyol Süper Lig'in 21. haftasında Galatasaray'a 5-1'lik skorla mağlup olan Trabzonspor'un durumunu ve çıkış reçetesini yazdı...

Haberin Devamı

TRABZONSPOR’DA ROTA RİZE

Bordo-Mavililer, 5-1’lik Galatasaray yenilgisinin ardından ara vermeden Rize maçının hazırlıklarına başladı. Trabzonspor, perşembe günü deplasmanda Karadeniz derbisine çıkacak. Önceki günkü maçta forma giyen isimler yenileme çalışması yaparken, diğer oyunculara taktik ağırlıklı bir program uygulandı. Antrenman öncesinde teknik direktör Abdullah Avcı, takımla kısa bir toplantı gerçekleştirdi.

Olcay Çakır, Trabzonspor’un çıkış reçetesini yazdı Gerçeklerle yüzleşme zamanı

KUPADA RAKİP

Gençlerbirliği Bu sezonki en büyük hedefi Türkiye Kupası olan Trabzonspor, son 16 turunda Gençlerbirliği ile eşleşti. BordoMavililer, 6-7-8 Şubat tarihlerinde 1.Lig ekibiyle Ankara’da kozlarını paylaşacak. Fırtına, rakibini geçmesi durumunda çeyrek finale kalacak. Gençlerbirliği, kupada geçtiğimiz turda Süper Lig temsilcilerinden Kayserispor’u elemişti.

Haberin Devamı

DİKKAT ÇEKEN DETAY...

OLCAY ÇAKIR'DAN REÇETE: GERÇEKLERLE YÜZLEŞME ZAMANI

"Maç öncesi karşılaştırma yapıldığında, Galatasaray’ın kadro kalitesinin yüksek olduğu zaten biliniyordu. Kadro kalitesi daha iyi olan taraf zaten her maçın doğal favorisidir de... Sorun; bunu başta kaptan Uğurcan Çakır olmak üzere tüm oyuncuların oyunun son bölümlerinde kabullenmiş görüntü vermeleriydi. Adeta pes etmeleriydi. Fark yemelerine rağmen tepki verememeleriydi. Taraftarların kabullenemediği durum da bu oldu.

Hem sol hem sağ çöktü

Yine de her şeye rağmen; Trabzonspor’un sakatlar, Afrika Kupası derken sahaya sürebileceği bir ‘kendi’ ideali vardı. O kendi ideali olan kadro sahaya yayıldığında, ilk yarıda kötü işler de yapmadı aslında. Abdullah Avcı elindeki en iyi 11’i doğru dizilişle başlattı. İlk yarıda kalesinde gol görmesine rağmen Trabzonspor, aksayan sol tarafı haricinde durumu gayet de iyi idare etti. Oraya bir düzenleme gelebilir mi diye düşünürken Baniya’nın çıkıp Mehmet Can’ın oyuna girmesi oyunda bu kez sağ koridorun da düşmesine sebep oldu. Ve bu durum birinci ve bitirici hatası oldu Abdullah Avcı’nın.

Olcay Çakır, Trabzonspor’un çıkış reçetesini yazdı Gerçeklerle yüzleşme zamanı

Mendy stopere geçince...

Trabzonspor’un zaten çok ciddi bek sorunu var. Okan Buruk’un da bunun üstünden ilerleyeceği sanırım unutuldu. Barış Alper’in beklerde aldığı zorunlu idman, hücumda onu daha da güçlü ve hızlı hale getirmiş olacak ki, Barış Trabzonspor sol tarafını rahatça kullandı. Bordo-Mavililer’de sahanın en iyi Mendy’nin stopere geçişiyle de orta saha direnişi tamamen bitmiş oldu! Özetle Abdullah Avcı doğru kurduğu ve sahaya da doğru şekilde dizdiği çok eksikli 11’ini, ikinci yarıda yine kendi bozarak farklı mağlubiyetin de ana sorumlusuydu.

Haberin Devamı

Çok ciddi uyarı oldu

Abdullah Avcı, onu şampiyon yapan, markalaştıran, eleştiri de alan oyununun dışına çıktığında farklı kayıplar yaşayabiliyor. Bu kadronun gerçeklerine uygun ama eleştirilen oyunla bu sezonu kulaklarını tıkamak suretiyle bitirmek zorunda bence. Evet bu kadro ile bu kadar ama her ne olursa olsun bu fark yenmemeliydi. Çok ciddi bir uyarı oldu bu. Kadro gerçekleriyle yüzleşip, sabırla, doğru bir kaç hamleyle gelecek sezonun hazırlığı vurgusuna ve ikna edilmesine ihtiyacı var Trabzonspor’un."

Olcay Çakır, Trabzonspor’un çıkış reçetesini yazdı Gerçeklerle yüzleşme zamanı

Olcay Çakır, Trabzonspor’un çıkış reçetesini yazdı Gerçeklerle yüzleşme zamanı

YORUM YAZ