MENÜ

'TFF, Fenerbahçe konusunda çelişkili davrandı'

Spor hukukçusu Prof. Dr. Erkan Küçükgüngör, UEFA'nın Fenerbahçe ile ilgili en hafif silahını kullandığını ileri sürdü ve TFF'nin aldığı kararlarda çelişkili davrandığını ifade etti.

'TFF, Fenerbahçe konusunda çelişkili davrandı'

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Fenerbahçeyle ilgili aldığı kararı değerlendiren, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Spor Hukuku Uzmanı Prof. Dr. Erkan Küçükgüngör, UEFA'nın en hafif silahını kullanarak, bu aşamada kendini gösterdiğini söyledi. Baştan beri alınması gereken bir karar olduğunu belirten Küçükgüngör, ''UEFA, TFF'yi bypass etti. Mini bir bypass yaptı ama daha büyük bypass da yapabilir'' dedi.

Haberin Devamı

Kararda herhangi bir hukuksuzluk görmediğini dile getiren Küçükgüngör, ''UEFA'nın Acil Durum Konseyi var. İcra kurulu gibi çalışıyor. UEFA disiplin yargılamasının vicdani yargılama kararına göre karar aldı. Daha esnek delil mekanizmalarını kullandı. UEFA'nın kullanacağı başka hukuki enstrümanlar da var'' ifadelerini kullandı. Liglerin başlamasının zor göründüğünü belirten Küçükgüngör, ''Fenerbahçe ve diğer takımlarla ilgili kararların ligler başlamadan verilmesi gerekiyor'' dedi.

TFF'nin yaşanan süreçte planlı ve kararlı bir tutum sergileyemediğine dikkat çeken Küçükgüngör, ''TFF ilk kararıyla çelişkiye düştü. En başından ya UEFA'nın talimatlarına uyacaktı ya da kararının arkasında duracaktı. Güven duygusu yaratma kararlılığını gösteremedi. Bundan sonra sağlıklı karar vermesi zor gibi gözüküyor'' ifadeelrini kullandı.

Haberin Devamı

Kaynak: TARAF

YORUM YAZ