MENÜ

"Takım oyuncusuyum"

Trabzonspor'un bu sezon başında Belçika'nın Westerlo takımından transfer ettiği Brezilyalı golcü Paulo Henrique, kulüp dergisindeki röportajında önemli açıklamalarda bulundu.

"Takım oyuncusuyum"

Bordo – mavili takımın yeni sezondaki en önemli gol umutlarından Paulo Henrique, 5 yıllık sözleşmesi boyunca bordo – mavili forma altında önemli işlere imza atmak istediğini söyledi. Henrique, Trabzonspor'a transferinin sürpriz olmadığını belirterek, "Başka kulüplerden de teklifler vardı. Bunların arasında bir Türk takımı, Lazio ve Belçika'dan bazı takımlar mevcuttu. Menajerim beni arayarak Trabzonspor'un yaptığı teklifin ciddi olduğunu söyledi ve transferim bu doğrultuda gerçekleşti" dedi.

"BANA DUYULAN GÜVENİ BOŞA ÇIKARMAMALIYIM"

Trabzon'da insanların kendilerine duyduğu güvene karşılık vermek istediğini belirterek, "Trabzonspor'u bir basamak olarak görebilecek durumda değilim. Çünkü öncelikle kendimi göstermem ve ispat etmem gerekiyor. İnsanların bana duyduğu güveni boşa çıkarmadan bütün kapasitemle kendimi oyuna vermem gerekiyor. Bütün bunları gerçekleştirdikten ve oyun düzeyimi üst seviyeye çıkardıktan sonra gelecekte olup bitecekleri konuşabiliriz" diye konuştu.

"GÜÇ KAZANMAK İÇİN 3 YIL BOYUNCA SAHİLDE İDMAN YAPTIM"

Trabzonspor'a uzun yıllar hizmet etmek istediğini de söyleyen Henrique, "Ben yolun başında bir oyuncuyum ve Trabzonspor'la 5 yıllık sözleşmem var. Bu 5 sene boyunca çok büyük yol kat etmem gerekiyor. Her sene gelişim göstermem lazım. Bu dönem içerisinde gelişim gösterirsem olacakları zamanla daha iyi görebiliriz. Şu ana kadar oynadığım tüm ülkelerin futbol kültüründen kendime olumlu şeyler kazandırmaya çalıştım. Türkiye'de futbol, sertliği itibariyle yüksek dayanıklılık isteyen bir lig. Bu güce ulaşabilmek için babamla 3 yıl boyunca sahilde idman yaptık. Bu sayede savaşçı bir oyuncu haline geldim" ifadelerini kullandı.

"YAŞADIĞIM EN İLGİNÇ OLAY ŞAMPİYONLAR LİGİ'NE BÖYLE ALINMAMIZDI"

Futbol hayatı boyunca yaşadığı en ilginç olayın Trabzon'da gerçekleştiğini de söyleyen Henrique, şöyle konuştu: "Profesyonel futbol kariyerime başladığım günden bu yana çok ilginç olaylar yaşadım. Fakat şunu samimiyetle söylemeliyim ki şimdiye kadar yaşadığım en ilginç şey Şampiyonlar Ligi'ne bu şekilde katılmamız oldu. Tam bir duygu karmaşası yaşadım. Çok stresli bir maça hazırlanırken, hiç beklemediğim bir anda Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağımızı öğrenmek bir taraftan ilginç bir taraftan da sevindirici bir gelişmeydi" dedi.

"FUTBOLA ENDEKSLİ HAYATIMDAN MEMNUNUM"

Futbola endeksli dünyasında mutlu olduğunu da belirten Henrique, "Profesyonel futbolcuyum ve topun etrafında dönen bir dünyam var. Bu dünyam da mutlu bir dünya. Trabzon'u yaşadığım diğer kentlerle kıyasladığımda burada futbolun hayatın her noktasında olduğunu görebiliyorum. Burada büyük bir futbol kültürü olduğunu ve kulübün çok büyük bir gelenek üzerinde yükseldiğini de biliyorum" dedi.

"TAM BİR TAKIM OYUNCUSUYUM"

Brezilyalı golcü tam olarak bir takım oyuncusu olduğunu da ifade ederek, "Oyunun hiçbir alanında takım oyunun dışına çıkmam. Son vuruşlarımı geliştirmek için çalışmalar yapıyorum. Onunla birlikte fiziksel kapasitemi de artırmak istiyorum. Trabzon'da büyük bir oyuncu grubuna sahibiz. Herkes takım arkadaşları için en iyisini yapmaya çalışıyor. Arada sadece bir dil problemi var ve onu da öğrenmeye çalışıyorum. Takımda Colman, Zokora ve Alanzinho ile iyi anlaşıyorum çünkü onlarla aynı dili konuşuyorum. Zamanımın büyük bölümü onlarla geçiyor" dedi.

"ŞENOL GÜNEŞ SÜREKLİ OLARAK DENEYİMLERİNİ BİZE AKTARIYOR"

Teknik Direktör Şenol Güneş'in çok farklı bir teknik adam olduğunu da belirten Henrique, "Hocamız uluslar arası düzeyde çok büyük bir deneyime sahip ve bu deneyimini en iyi şekilde oyuncularına yansıtabilen bir insan. Oyuncunun yaşayabileceği zorlukları, mutluluklarını ve sıkıntılarını çok iyi analiz eden ve doğru kararları alabilme becerisine sahip bir teknik adam. Ben çok genç bir oyuncuyum ve Şenol Güneş gibi deneyimle bir hocadan bir çok şey öğreneceğimi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

YUNUS EMRE SEL/TRABZON (DHA)

Haberin Devamı
YORUM YAZ