MENÜ

"Takım birliğini kurduk"

Hollanda kampını takip eden basın mensuplarına yönelik düzenlenen "Medya Sohbet Toplantısı"na katılan A Milli Takım Antrenörü Okan Buruk, en büyük artılarının ekip içinde uzun bir aradan sonra yeniden oluşan birliktelik ruhu olduğunu söyledi.

"Takım birliğini kurduk"

Konuşmasının başında Ediz Bahtiyaroğlu'nun vefatından dolayı çok üzgün olduklarını belirten Okan Buruk, "Pazar günü başlayan kampımız çok iyi geçiyor. Burada kapalı bir ortamda çalışmak çok faydalı oldu. İstediklerimizi oyuncularımıza tam anlamıyla iletiyoruz" dedi.

Oyuncuların yoğun lig temposuna rağmen büyük bir özveri ve tam konsantrasyon içinde olduklarını ifade eden Buruk, "Eren'in katılmasıyla birlikte 25 kişilik bir oyuncu grubu ile çalışıyoruz. Egemen ve Semih'in rahatsızlıkları var. Ancak onlar da bizle birlikte. Semih'in akşam antrenmanına çıkması planlanıyor. Şu andaki kadromuzun ideal bir ekip olduğunu düşünüyoruz. Hem yurtiçinden hem de yurtdışından gelen oyuncuları ele aldığımızda iki yönlü bir takım olduk. Bu sebeple, ekibe yeni katılanlar da fazla bir uyum sorunu yaşamıyor" diye konuştu.

"BAŞARILI SONUÇLAR İYİ OLAN ORTAMI PEKİŞTİRECEK"

Hollanda'nın Avrupa Şampiyonası'ndan sonra teknik kadro değişikliğine gittiğine de değinen Okan Buruk, "Bu nedenle biz bir adım daha öndeyiz. Teknik kadro olarak rakibimize göre daha uzun zamandır birlikteyiz. Özellikle Mayıs sonunda yaptığımız 15 günlük kampın meyvelerini almaya başlıyoruz. Ancak asıl önemli olanın da iyi sonuç almak olduğunu unutmamak gerekir. Başarılı skorlar, iyi olan ortamı daha da pekiştirecek, başarı gelince takım ruhu artacak. Hedefimiz grup birinciliği" dedi.

"MAÇIN ANAHTARI, OYUN DİSİPLİNİ"


Maç öncesi yapılan hazırlıklar kadar, karşılaşma içinde yapılanların da önemine değinen Okan Buruk, "Bu maçın anahtarı, oyun disiplininden asla kopmamak. Skor ne olursa olsun, disiplini bozmamalıyız. Bu maçtaki hedefimiz galibiyet. Ancak burada elde edeceğimiz kazançların devamını da getirmeliyiz. 4 gün sonraki Estonya maçına da aynı ciddiyetle bakıyoruz" dedi.

NURİ ŞAHİN: "TAKIM İÇİ UYUMUMUZ ÜST SEVİYEYE ÇIKTI"


Nuri Şahin, Şubat ayından bu yana takım içinde uyumun gittikçe arttığını ve özellikle teknik kadronun kendilerinden beklentilerini tam anlamıyla kavradıklarını söyledi.

Hollanda'nın çok önemli bir futbol ekolü olsa da Türk Milli Takımı'nın da çok kaliteli bir ekip olduğunu vurgulayan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, "Hollanda'yı çok da anlatmaya gerek yok. Futbolu takip eden herkes, onların gücünün ve kapasitesinin farkında. Son Avrupa Şampiyonası'ndaki başarısızlıkları kimseyi yanıltmasın. Aynı Hollanda 2010 Dünya Kupası'nda finale kadar çıkmıştı. Ancak biz de 3 puanı hedefliyoruz" dedi.

Ayrıca Şahin, Milli Takımlarda birlikte oynadığı eski arkadaşı Eskişehirsporlu Ediz Bahtiyaroğlu'nun vefatı dolayısıyla da çok üzgün olduğunu belirtti.

Temel ELCİVAN/HOENDERLOO DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ